Hivatásgondozó lelkigyakorlat Egerben

Az Egri Szeminárium ebben az évben is várja hivatásgondozó lelkigyakorlatra azokat a 14 évesnél idősebb fiúkat, akik érdeklődnek a papi hivatás iránt. A lelkigyakorlat mottója: „Szabadon elköteleződni” A hivatásgondozó lelkigyakorlat helye: Egri Érseki Papnevelő Intézet (3300 Eger, Foglár u. 6.) Ideje: augusztus 12-én (hétfő) 18.00 órától 15-én (csütörtök) ebédig. A lelkigyakorlat ingyenes minden jelentkező számára. Jelentkezni a spirituálisnál lehet a  loczitamas...Te Deum Egerben

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában és a területén működő más katolikus fenntartók köznevelési és szakképző intézményeinek Tanévzáró Te Deumát 2024. június 12-én, szerdán 10.00 órától tartják az egri bazilikában. Szentmisét mutat be és felszenteli a székesegyház új oltárát Ternyák Csaba egri érsek. A szertartást élőben közvetíti a Szent István Rádió. A teljes esemény nyomonkövethető a Szent István Telvízió Youtube-csatornáján.      

Pap- és diakónusszentelés

Ternyák Csaba egri érsek 2024. június 22-én 10 órakor az Egri Bazilikában Adolfo Enrique Parra Molina, Gyarmati Valentin, Kubik Zsolt, Lestál Balázs,  Muhari Máté, Novák Lajos és Szedmák Zoltán diakónusokat áldozópappá szenteli. Luidimar Herrera Acacio, Mihályi Mátyás és Geovanny Fernando Salazar Herrera akolitusokat diakónussá szenteli. A szertartást élőben közvetíti a Szent István Rádió és a Szent István Televízió Youtube csatornája.

Érseki szentmise Apcon

2024. május 30-án 16 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Apcon, a Szent István király templomban, melynek keretében a főpásztor megáldja a felújított templomot. A szentmisét élő adásban közvetíti a Szent István Rádió.

Érseki szentmise Monokon

Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutat be Szent Orbán ünnepén május 25-én 11 órától Monokon. A szentmisét a Szent István Rádió közvetíti.

Érseki szentmise Csepellényi György vértanúságának 350. évfordulóján

Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutat be Csepellényi György pálos szerzetes vértanúságának 350. évfordulóján Egerfarmoson a Szent Adalbert Katolikus templomban május 24-én 16 órakor. A szertartást élő adásban közvetíti a Szent István Televízió Youtube-csatornája és a Szent István Rádió.Egyházmegyei ministránstalálkozó Sárospatakon

11 órakor szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a találkozón.

Érseki szentmise Bódvaszilason és Cserépváralján

11 órakor Bódvaszilason, 16 órakor Cserépváralján mutat be ünnepi szentmisét a temolomok búcsúján Ternyák Csaba egri érsek.

Érseki hálaadó szentmise Kálban

A Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola alapításának 10. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Szent Péter és Szent Pál-templomban április 8-án, 10 órától.    

VI. Élő keresztút Ecséden

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezik Ecséden az élő keresztutat nagypénteken.Az Ecsédi Egyházközség és a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány közös szervezésében megvalósuló esemény, 2024. március 29-én, nagypénteken, a hagyományoknak megfelelően déli 12.00 órakor veszi kezdettét, rövid elmélkedéssel az Ecséd Mindenszentek-templomban. Ezután a településen keresztül a szokott útvonalon járják végig Krisztus szenvedését egészen a Szentkút-völgye Boldogasszony ká...

Városi keresztút Egerben

Városi keresztútra várják a szervezők az egri polgárokat március 29-én, Nagypénteken! A Fájdalmas Anya templomtól 19 óra 30 perckor indul a zarándoklat az egri várba. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Jézus pere - előadás Egerben

A Lajosvárosi Szabadegyetem keretében 2024. március 26-án 18 órától Dr. Sáry Pál, a Miskolci Egyetem professzora  tart előadást „Jézus pere egy katolikus jogász szemével” címmel a Találkozások Házában, Egerben, az Aradi utca 1. szám alatt. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Lajosvárosi Keresztény Kultúráért Egyesület!  

Érseki szentmise Húsvét vasárnapján

Március 31-én. HÚSVÉT vasárnapján 10 órától mutat be ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek az egri bazilikában.

Húsvét Vigíliája

Március 30-án, szombaton 20 órakor egri bazilikában  HÚSVÉTI VIGÍLIA, érseki szentmise lesz.

Szertartás Nagypénteken

Március 29-én, NAGYPÉNTEKEN 15 órától lesz  egri bazilikában   az Úr szenvedésének ünneplése, Ternyák Csaba egri érsek vezetésével.

Érseki szentmise Nagycsütörtökön

Március 28-án,  NAGYCSÜTÖRTÖKÖN 9 órától az egri bazilikában Olajszentelési szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek, az idén bérmálkozó fiatalok részvételével.E napon 18 óra 30 perctől az egri bazilikában érseki szentmise az utolsó vacsora emlékére.

Érseki szentmise Virágvasárnapon

Március 24-én, Virágvasárnapon Ternyák Csaba egri érsek mutat be szentmisét az egri bazilikában.

Nagyböjti Egyházzenei Áhítat

2024. március 23-án (szombaton) 17 órakor az egri bazilikában nagyböjti egyházzenei áhítat keretében Liszt Ferenc: Via Crucis című nagyszabású műve hangzik el, mely kórusra, orgonára és szólistákra íródott. Az elmélkedést Füleczki István teológiai tanár vezeti. Mindenkit szeretettel várunk! Liszt Rómában tartózkodva 1878 őszén kezdte a mű megalkotását, majd 1879 februárjában Budapesten fejezte be. A Via Crucist nem is mutatták be Liszt életében, először 1929 nagypéntekén...


Érseki szentmisék vasárnap

2024. március 10-én 10 órakor szentmisét mutat be Jászárokszálláson Ternyák Csaba egri érsek, majd megáldja a Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Család Tagóvodájának új épületét. E napon 14 óra 30 perctől Füzesabonyban mutat be szentmisét a főpásztor, majd megáldja aa Széchenyi István Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kis Szent Teréz Tagóvodáj új épületét.

Érseki szentmise Sátoraljaújhelyen

Március 3-án Ternyák Csaba egri érsek10 óra 30 perctől szentmisét mutat be a sátoraljaújhelyi templomban és megáldja a felújított plébániaépületet. A szertartást közvetíti a Szent István Rádió.  

Bak Zsuzsanna filmje az Érseki Palotában

A Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet mesteroktatója, Bak Zsuzsanna Rend a lelke című dokumentumfilmje látható február 22-én 15 órakor az Egri Érseki Palota vetítőtermében.  Bak Zsuzsanna 2018-as alkotása Gemma anya és Emil atya előtt tiszteleg, akik az 1950-es években a szerzetesrendek feloszlatása után állhatatos munkával, az üldöztetéssel is dacolva, titokban tartották össze a közösséget. Az alkotás 2020-ban elnyerte a vallási tematikájú  Religion...

Érseki szentmise Rátkán

15 óra 30 perctől szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Rátkán és megáldja a felújított templombelsőt.  


Érseki szentmise a Megszentelt Élet napján

Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutat be február 2-án 17 órától az egri  Szent Bernát templomban.

Évvégi hálaadó érseki szentmise

Ternyák Csaba egri érsek december 31-én 18.30 órától mutat be szentmisét az egri bazilikában. A szentmisét a Szent István Rádió közvetíti.  

Érseki szentmise Karácsony napján

Ternyák Csaba egri érsek december 25-én 10.00 órától mutat be szentmisét az egri bazilikában. A szentmisét a Szent István Rádió közvetíti.  

Éjféli szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek

Ternyák Csaba egri érsek december 24-én a bazilikában éjféli szentmisét mutat be, a szentmisét a Szent István Rádió közvetíti.  Adventi-karácsonyi műsor Diósgyőrben

Jegyezvén szalmaszállal …     adventi-karácsonyi műsor   Időpont: 2023 12.17.  17:30-as mise után Helyszín: Diósgyőri Szűz Mária szent neve r.katolikus templom   Szereplők: a Versbarátok Köre: Asztalos Julianna, Farkas Erzsébet, Hortai Rita, Kovács Éva, Mádai Veronika és Szabo Anna Karolina   Ének: Bognár Lili Janka Múzsa-díjas népdalénekes


Színdarab Árpád-házi Szent Erzsébet életéről

Árpád-házi Szent Erzsébet életét és a szegények között végzett karitatív munkáját mutatja be az egri szalézi oratórium fiataljainak színdarabja, melyet december 8-án adnak elő a Líceum dísztermében 18 órától. Az est második felében a 2023-as lisszaboni ifjúsági világtalálkozó lelki élményeiről fognak beszámolni az ott járt animátorok. Az est szeretetvendégséggel zárul. A belépés a színdarabra és a lisszaboni élménybeszámolóra is ingyenes! Szeretettel várnak mindenkit az egri...

Adventi imaest Egerben

Adventi imaestre várják a fiatalokat a Líceumba december 6-án.


Érseki szentmise Abaújkéren

2023. november 25-én 15 órakor szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Abaújkéren és megáldja a felújított templomot.


Harangkoncert Verpeléten

Adventre hangoló harangkoncert lesz a Verpeléti Római Katolikus Templomban a Szironta Együttes előadásában, november 25-én szombaton, az esti 5 órai szentmisét követően. Az eseményen való részvétel díjtalan. Az Egyházközség szeretettel hívja és várja az érdeklődőket.

Különleges zenei élmény a káptalani szentmisén

2023. november 19-én a 10 órai káptalani szentmise állandó részeinek (ordinárium) zeneszerzője az Egri Lukács István. Zenei tanulmányait Egerben a Tanárképző Főiskolán végezte. Ezt követően Belgiumban a Lemens Institud Leuveni egyetemen szerezte zeneszerzői diplomáját.A szentmisén az Andante kórus énekel Schmiedmeiszter Szilvia karnagy vezetésével. Orgonán közreműködik Kubik Tamás orgonaművész.

Adventi gyertyagyújtás az Egri Érseki Palota és Látogatóközpont díszudvarán

December 23-án az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum diákjai adnak műsort, adventi gondolatokat mond: Kovács József káplán.

Adventi gyertyagyújtás az Egri Érseki Palota és Látogatóközpont díszudvarán

December 16-án az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjai adnak műsort, adventi gondolatokat mond: Vízi János káplán, ifjúsági referens.  

Adventi gyertyagyújtás az Egri Érseki Palota és Látogatóközpont díszudvarán

December 9-én a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai adnak műsort, adventi gondolatokat mond: Czibere Zsolt iskolalelkész, plébániai kormányzó.  

Adventi gyertyagyújtás az Egri Érseki Palota és Látogatóközpont díszudvarán

December 2-án a Jó Pásztor óvoda óvodásai adnak műsort, adventi gondolatokat mond: Buda Péter plébános, teológiai tanár.  

Érseki szentmise Jászalsószentgyörgyön

November 26-án 11.00-kor Jászalsószentgyörgyön mutat be szentmisét Ternyák Csaba egri érsek és megáldja a felújított templomot.

Érseki szentmise a ciszterci Szent Bernát templomban

Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutat be 2023. november 16-án 9 óra 30 perctől a ciszterci Szent Bernát templomban az Egri Főegyházmegye hitoktatóinak szakmai napján.


Érseki szentmise Boldogkőújfaluban

2024. november 5-én 16 órakor Boldogkőújfaluban  szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek, s megáldja a felújított templom épületét és a restaurált oltárképet.    

Érseki szentmise Szilvásváradon

Ternyák Csaba egri érsek 2024. november 5-én Szilvásváradon 10 órakor templombúcsút ünnepel és megáldja a felújított templomot.

Borromeo Szent Károly ünnepi szentmise

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem védőszentje Borromeo Szent Károly, aki a 16. században élt és többek között gróf Eszterházy Károly püspök példaképe is volt. A magyar katolikus egyház november 4-én tartja ünnepét. Ebből az alkalomból november 6-án hétfőn 15 órától az egyetem tisztelettel emlékezik meg a szentéletű püspökről. Ünnepi szentmisét mutat be és előadást tart a Líceum kápolnájában Főtisztelendő Dr. Novák István delegált általános rektorhelyettes.

Szent II. János Pál búcsú Egerben

Október 21-én és 22-én Szent II. János Pál búcsú lesz az egri Szt. II. János Pál Missziós Központban. Szombat este 6-kor a családokért, vasárnap reggel 9-kor az idősekért, betegekért mondjuk a szentmisét.  A búcsúi nagymise vasárnap 1/2 11-kor kezdődik, melynek celebránsa dr. Lengyel Gyula c. esperes, erdőtelki plébános lesz. A szentmisén az Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola kórusa közreműködik Kovács Ádám vezetésével. Ezen a héten és a búcsún minden szentmise el...

Eger-Kisboldogasszony templom búcsúja

Idén szeptember 10-én lesz az Eger-Kisboldogasszony templom búcsúja. A délelőtt  10 órától kezdődő szentmisét dr. Racs Csaba teológiai tanár, egerbaktai plébános mutatja be,  majd vezeti a körmenetet. A 16 órától kezdődő szentmisét Bakos Tamás teológiai tanár, maklári plébániai kormányzó mutatja be,  majd vezeti a körmenetet.

Egri Fájdalmas Anya búcsú 2023. szeptember 15-17.

  Szeptember 15. péntek             17.30   Szentmise (Buda Péter plébános)             18.30   Keresztút Szeptember 16. szombat             15.00   Mária keresztútja (servita nővérek)             16.00   Katekézis a Fájdalmas Anyáról (Füleczki István atya) 30 Szentmise a családokért (Füleczki István atya)             18.30   Szentségimádás (Kolping, Cursillo) Szeptember 17. vasárnap             8.00     Reggeli dicséret (Szabó József Béla atya)             8.3...


Máriás esték Egerben

Máriás esték címmel indult katekézis sorozat Szűz Máriáról az egri Szent Bernát Ciszter templomban, Füleczki István teológiai tanár vezetésével. A soron következő program: december 2. 18:00 “Mária látogatása Erzsébetnél”. Helyszín: Eger Széchenyi utca 15. Ciszter templom.

Máriás esték Egerben

Máriás esték címmel indul katekézis sorozat Szűz Máriáról az egri Szent Bernát Ciszter templomban, Füleczki István teológiai tanár vezetésével. A 2023-as időpontok és témák: szeptember 30. 18:00 “Az angyali üdvözlet” december 2. 18:00 “Mária látogatása Erzsébetnél”. Helyszín: Eger Széchenyi utca 15. Ciszter templom.

Nagyboldogasszony búcsú Ecséden

Idén a Nagyboldogasszony-napi búcsúi szentmise a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna szabadtéri oltárnál 2023. augusztus 13-án, vasárnap, 11.00 órakor kezdődik. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egyházkerületi zarándoklat és a négy egyházközség találkozója keretében ünneplik a mennybe felvett Boldogasszonyt. Az ünnepi program: 10.30 Szent István király ereklyéjének kihelyezése és Mária-köszöntő 11.00 Ünnepi szentmise körmenettel (főcelebráns: Varga József plébániai...


Érseki szentmise a lőrinci búcsún

Lőrincin július 23-án, vasárnap tartják a Szent Anna búcsút, idén 300. éves a kápolna. Fél 10-kor indul a körmenet a máriás lányokkal a városi templomtól a Zagyva folyó partján levő kápolnához és a megérkezéskor, előreláthatólag 10 órakor kezdődik a szabadtéri szentmise, amelyet Dr. Ternyák Csaba egri érsek atya mutat be. Az érsek atya megszenteli a jubileumra felújított kápolna épületét és megáldja a jelenlevő, valamint a Szent István Rádió közvetítésén keresztül a szentmisé...

A miskolci Mindszenti templom búcsúja

A Miskolci Mindszenti Templom búcsúját Péter és Pál apostolok tiszteletére, július 2-án vasárnap de. 10 órakor tartják, melyet Dr. Novák István kanonok-plébános, az EszterházY Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyettese mutat be. Előtte csütörtökön (június 29-én), az esti szentmisét Dr. Török László teológiai tanár, egykori mindszenti káplán, mezőkövesdi apát-plébános tartja. A szentmise előtt 18.00 órától köszöntjük Dr. Sáry Pál professzor urat, aki a napokban a leg...

Jézus Szíve búcsú Mezőkövesden

A mezőkövesdi Jézus Szíve búcsút június 18-án, vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise körmenettel 10 órakor kezdődik. A szentmise főcelebránsa és szónoka P. Berhidai Piusz ferences provinciális atya lesz.

Szent Orbán pápa ünnepe Monokon

Május 25-én, csütörtökön, Szent Orbán pápa ünnepén 18 órakor szentmisére hívjuk a híveket a monoki plébániatemplomba. Kérjük a szent pápa közbenjárását, csontereklyéjének jelenlétében, hogy a Teremtő Isten áldja meg szőlőinket, adjon bőséges termést és zamatos bort Hegyalja népének. A Szent Orbán 1771 Egyesület képviseletében a tokaji borlovagnők is résztvesznek az ünnepi szentmisén, amelyet a Bonum Televízió élőben közvetít. Szeretettel várunk minden szőlő- és bortermelőt, m...Ünnepi orgonahangverseny Mezőkövesden Anyák napjára

A mezőkövesdi Szent László-templomban 2023. május 7-én, vasárnap 17 órai kezdettel hagyományos Anyáknapi orgonakoncertet tartanak. Az áhítat keretében köszöntik a Szűzanyát és a földi édesanyákat, nagymamákat. Minden ünnepeltet és érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!

Kórustalálkozó Szihalmon

A Mezőkövesd Esperesi Kerületben idén XVIII. alkalommal rendezik meg "Dicsérjétek az Urat!" címmel az 1000 éves Egri Főegyházmegyére emlékező ünnepi kórustalálkozót. A találkozó most először kap helyet a szihalmi Urunk Mennybemenetele római katolikus templomban.Időpontja: 2023. április 23., vasárnap, 14.30 óra.    Szeretettel hívják és várják az érdeklődő híveket!


Élő keresztút Ecséden

Idén is megrendezi a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és az Ecséd egyházközsége  a már hagyományosnak mondható Élő Keresztutat, 2023. április 7-én (Nagypénteken). 2023-ban 5. alkalommal Nagypénteken déli 12°° órakor veszi kezdettét a keresztút, rövid elmélkedéssel az Ecséd Mindenszentek római katolikus templomban. Majd a településen keresztül járják végig Krisztus szenvedését egészen a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnáig, ahol rövid imádsággal és himnuszokkal zárjá...

Nagyböjti Egyházzenei Áhítat

Szeretettel várunk mindenkit 2023. március 18-án 17 órától Nagyböjti Egyházzenei Áhítatra az Egri Bazilikába. Az áhítaton rövid elmélkedések, nagyböjti orgona- és kórusművek hangoznak el. Az elmélkedést vezeti: Lóczi Tamás atya Közreműködik: Cantus Agriensis Kórus Egri Érseki Fiúkórus Kubík Tamás orgonaművész Vezényel: Schmiedmeiszter Szilvia és Gergely Péter PálKáptalani szentmise zenei szolgálattal

február 5-én a Káptalani szentmisén zenei szolgálatot végez: EKKE Gyakorló Gyermekkar Kubík Tamás orgonaművész Művészeti vezető: Kalóné Gyenes Réka és Kapás Kitti  


Káptalani szentmise zenei szolgálattal

január 15-én a Káptalani szentmisén zenei szolgálatot végez: Egri Érseki Fiúkórus Kubík Tamás orgonaművész  Vezényel: Schmiedmeiszter Szilvia  


Év végi hálaadás - érseki szentmise

December 31-én 18 óra 30 perckor kezdődik az év végi hálaadás az egri bazilikában, a szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatja be. A szertartást élő adásban közvetíti a Szent István Rádió.

Érseki szentmise

Karácsony napján, december 25-én 10 órától mutat be szentmisét az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek. A szertartást élő adásban közvetíti a Szent István Rádió.

Érseki szentmise

Ternyák Csaba egri érsek mutatja be december 24-én a bazilikában az  éjféli szentmisét. A szertartást élő adásban közvetíti a Szent István Rádió.Ádventi Lelkigyakorlat Miskolcon a Mindszenti templomban

December 17-, 18 és 19-én, szombaton, vasárnap és hétfőn, ádventi lelkigyakorlatot tart Füleczki István atya Miskolcon, a Mindszenti templomban. Szombaton este fél 7-kor, vasárnap a 10 órai és a ½ 12-es szentmisén, valamint az esti ½ 7-es szentmisén fog prédikálni. A vasárnap esti szentmise előtt karácsony-váró koncertet ad a Mindszenti templom kórusa. Hétfőn, a lelkigyakorlat harmadik napján, délután 5 órakor Füleczki István atya pedagógusoknak tart ádventi-előadást a Minds...


Érseki szentmise az egri bazilikában 

  2022. november 20. vasárnap 10:00  A szentmisén zenei szolgálatot végez: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Gimnázium Kamarakórusa és az Egri Érseki Fiúkórus Kubík Tamás orgonaművész Vezényel: Kovács Ádám és Schmiedmeiszter Szilvia  


Szent II. János Pál búcsú Egerben

A Szent II. János Pál Missziós Központban a Szent II. János Pál búcsú programja:   Október 22. szombat (Szt. II. János Pál emléknapja) 16:30-17:30 Csendes szentségimádás 17:30 Szent II. János Pál kilenced 18:00 Szentmise a családokért   Október 23. vasárnap 9:00 Szentmise az idősekért, betegekért   10:30 Ünnepi szentmise amelynek főcelebránsa Dr. Michal Muszynski a Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium rektora lesz   A vasárnapi szentmisék után a há...


Káptalani Szentmise

Október 9-én vasárnap folytatódik a zenei szolgálat az Egri Bazilikában a 10 órás Káptalani Szentmisén. A misén elhangzik: J. G. Rheinberger g-moll mise op.187 és Fauré: Tantum ergo énekművészek tolmácsolásában.

Evangelizáció lesz Kerecsenden

Szentmisével és Szentségimádással összekötött evangelizációt tart az Elizeus közösség Kerecsenden a római katolikus templomban 2022. október 8-án, szombaton 14 órától.Szűz Mária, Magyarok Nagyasszony ünnepén október 8-án a program a következő lesz: 14 órától dicsőítés 15 órától tanítás, buzdítás 16 órától Agapé 16:30 Szentségimádás 17:30 Szentmise A zenei szolgálatot a Hegyközi Karizmatikus Megújulás biztosítja


Kálvária-búcsú Monokon

Ebben az évben a szeptember 17-18-i hétvégén tartják Monokon a híres Kálvária-búcsút. A Szent Kereszt felmagasztalása ünnepére szervezett nagybúcsú a templomi gyülekezéssel kezdődik szombaton délután 16.30-kor. 16.45-kor gyalogos körmenet indul a temetőben található Kálváriához. Közös keresztút a stációknál, majd a 18 órakor kezdődő szentmisét Buda Péter, az egri Papnevelő Intézet rektora mutatja be. Ezt követően a templomban rózsafüzér imádság és egyéb ájtatosságok. 22 órak...

Eger Kisboldogasszony templom búcsúja

Az idén szeptember 11-én vasárnap lesz az Eger Kisboldogasszony templom búcsúja. A de. 10 órakor kezdődő szentmisét, majd az azt követő körmenetet Dr. Racs Csaba, teológiai tanár, egerbaktai plébános mutatja be a baktai gyalogos zarándokhívek részvételével. A 16 órakor kezdődő szentmisét, majd az azt követő körmenetet Ft. Kovács József az egri Főszékesegyház káplánja tartja. Szeretettel várjuk a híveket!

Vadakkel atya szeptemberben Magyarországra érkezik egy missziós útra

Az indiai származású Dr. Joseph Vadakkel atya szeptemberben két hétre Magyarországra érkezik egy missziós útra. Vadakkel atya világszerte tart lelkigyakorlatokat az Oltáriszentség gyógyító erejéről és csodáiról, a szentségimádás átformáló hatásairól. Hazánkban több városban fog imaestet tartani, valamint Füzérradványban egy egész hétvégés lelkigyakorlatot is tart, szeptember 24-25-én a Hegyközi Karizmatikus Megújulás mozgalom szervezésében. Erre a hétvégére a www.hegykozi-l...

Szentségimádás lesz Egerben

A Szent Bernát Ciszterci-templomban, 2022. augusztus 18-án, csütörtökön, 18:00 órakor vezetett szentségimádás lesz, melynek mottója: "Áldott az a nép, melynek vannak szentjei, és amely tiszteli azokat, mert mindenkor áthatja az isteni áldás és szeretet."

Szent Anna-búcsú Erdőtelken

Július 24-én vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel ERDŐTELKEN a Szent Anna szobornál tartják a hanyi-kápolna Szent Anna búcsúját. Az ünnepi szentmisét és szentbeszédet Papler Pál füzesbonyi plébános atya tartja. A szentmise előtt 1 órával litánia lesz, és rövid elmélkedés szent anna és szent joachim üdvtörténeti szerepéről. az ünnepi szentmise után a kegytárgyak megáldása a templom szentéjében lesz. szeretettel várják a zarándokokat július 24-én az erdőtelki hívek és Lengyel G...


Szentségimádás lesz Egerben

Az Úrnapja -, Krisztus Szent Testének és Szent Vérének ünnepéhez kapcsolódóan Szentségimádás lesz Egerben. A Szent Bernát Ciszterci Templomban június 16-án, csütörtökön 18:00 órakor tartandó Szentségimádást a Szent Róbert Ciszterci Konvent szervezi.  

93. Ünnepi Könyvhét a Líceumban és az Érseki Palotában

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében idén újra - a megszokott időpontban - zajlanak a 93. Ünnepi Könyvhét programjai. Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő két nyilvános könyvtár: a Főegyházmegyei Könyvtár és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtára, mint mindig, most is közösen csatlakoznak az országos rendezvénysorozathoz. június 8-tól 10-ig a Líceumban és az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban programokkal várják...Tanévzáró Te Deum Jászapátin

Ternyák Csaba egri érsek hálaadó szentmisét mutat be a főegyházmegyei tanévzáró ünnepségen, Jászapátin 2022. június 8-án 10 órától. Az eseményt közvetíti a Szent István Rádió és a Szent István Televízió Youtube csatornája.  Érseki szentmise a Jász Világtalálkozón

Június 25-én,  szombaton  9 órakor szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Jánoshidán, a Jász Világtalálkozón. A szertartást élőben közvetíti a Szent István Rádió  

Hálaadó szentmise Miskolcon

A Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium alapításának 30. évfordulója alkalmából szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Miskolcon, a Mindszenti templomban május 27-én 15 órától.  Fúlújított templom megáldása Bodrogkeresztúron

Május 28-án 12 órai kezdettel Főpásztorunk, Ternyák Csaba Érsek Atya felszenteli a felújított BODROGKERESZTÚRI román kori templomot. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a valóban ékszerdobozzá szépült nagy értékű templom rendkívüli ünnepére, és az azt követő agapéra.     Kertész Ferenc plébános


„SZENTÉJ - Pünkösd a hegyen” Sátoraljaújhelyen

Szentségimádással egybekötött Szentlélek-váró imaestet tart a Hegyközi Karizmatikus Megújulás pünkösd szombaton, 2022. június 4-én. A sátoraljaújhelyi Szár-hegy (Magyar Kálvária) tetején lévő Szent István kápolnánál az imaest szombat fél 5-kor kezdődik és éjfélig tart. Az összejövetel középpontjában az Eucharisztia áll. Emellett dicsőítés, tanítás, tanúságtétel szerepel a tervezett programban. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik, a tanítást Szabó József atya, az egr...

Motoros Búcsú - Kerékpárosok és motorosok zarándoklata

Az idei évben is a hagyományainkhoz híven immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú - Kerékpárosok és motorosok zarándoklata az Ecséd település szélében található Szentkút-völgye szenthelyen. Az idei rendezvény hivatalos dátuma: május 20-21. Helyszín: Ecséd, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményezője a kiemelt eseménynek, s hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT -...


Pap- és diakónusszentelés Egerben

2022. június 18-án 10 órai kezdettel Egerben a főszékesegyházban Ternyák Csaba egri érsek áldozópappá szenteli Michele Gervasoni, Hágen Pál Tamás, Herbst Ádám, Kerekes Gábor, Péter Vilmos, Carlos Sirer Melis diakónusokat és diakónussá szenteli Czárán Bálint, Pietro Trevisan akolitusokat.

Herczeg József címzetes apát, kanonok emlékmiséje

  A nagytályai Önkormányzat és az Egyházközség szeretettel meghív mindenkit falunk szülötte: Herczeg József címzetes apát, kanonok emlékmiséjére, melyet május 14-én 10 órakor tartunk a nagytályai templomban.           A mise főcelebránsa Menyhárt József kerületi esperes           Herczeg József 100 éve született községünkben. Iskoláit Nagytályán és az egri Dobó István Gimnáziumban végezte.  75 évvel ezelőtt szentelték pappá. 1969-től Besenyőtelken volt plébános, ahol 25...

Ünnepi kórustalálkozó Mezőkövesden

Május 8-án, vasárnap 14.30 órai kezdettel rendezik meg  a Mezőkövesd Esperesi Kerületben a XVII. "Dicsérjétek az Urat!" ünnepi kórustalálkozót. Az egyházzenei esemény ebben az évben a 100. búcsúját ünneplő mezőkövesdi Jézus Szíve Templomban kap helyet.    Szeretettel várják az érdeklődőket!


Online női lelkigyakorlat

30 napos online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében, május hónapban. Mária életének szemlélésével Igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam.   “Én igent mondtam, és nem bántam meg, mert azóta többször mondtam igent sok mindenre, amire máskor zsigerből nemet mondtam volna. Számtalan pici apró csoda történt velem ezeknek az igeneknek köszönhetően! Minden "kicsiben" kezdődik és aztán kifejlődik önmagává… mindig Te döntöd el, hogy mire mondasz igent...

Anyáknapi Orgonahangverseny Mezőkövesden

2022. május 1-jén, vasárnap 17 órakor a mezőkövesdi Szent László Király Templomban (Nagytemplom) a hagyomány szerint orgonakoncert keretében emlékezünk meg a Szűzanyáról, az Édesanyákról és a Nagymamákról. Az egyházközség nevében a jelenlévőket köszönti és a hangversenyt megnyitja főtisztelendő  Dr. Medvegy János apát- plébános.Minden ünnepeltet és érdeklődőt szeretettel várunk!

Szentségimádás Egerben

"Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek." (Jn 20,29) mottóval szentségimádás lesz Egerben. A Szent Róbert Ciszterci Konvent által szervezett szentségimádás a Szent Bernát Ciszterci Templomban 2022. április 21-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik.
Érseki szentmise Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap, április 17-én 10 órától mutat be ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában.

Húsvét vigíliája Egerben

Nagyszombaton, április 16-án 20 órakor kezdődik az egri bazilikában Húsvét vigíliája.

Nagypénteki szertartás Egerben

Április 15-én, Nagypénteken 9.00 órakor keresztúti ájtatosság, 14.30 Jeremiás próféta siralmai 15.00 Urunk szenvedésének ünneplése az egri bazilikában. 19.30 keresztút a Servita-templomtól a vár Kálvária dombjáig.

Utolsó vacsora miséje

Április 14-én, Nagycsütörtökön 18 óra 30 perctől szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek.

Krizmaszentelés Egerben

Nagycsütörtökön 9 órától krizmaszentelő szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a főegyházmegye papságával.

Templommegáldás Izsófalván

Április 3-án Izsófalván 16 órakor szentmisét mutat be és megáldja a felújított templomot Ternyák Csaba egri érsek.

Templommegáldás Rátkán

Április 3-án Rátkán 11 órakor szentmisét mutat be és megáldja a felújított templomot Ternyák Csaba egri érsek.

Templommegáldás Alsózsolcán

Április 2-án Alsózsolcán 17 órakor szentmisét mutat be és megáldja a felújított templomot Ternyák Csaba egri érsek.


Kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 20. és 27. között rendezik meg idén hazánk templomaiban anagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Idén az ukrajnai menekültek és a kárpátaljai magyarok javára ajánlja fel az adományokat a Karitász. Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat munkaidőben. A gyűjtőpontok listája elérhető...

Bazilikai lelkigyakorlat Virágvasárnap előtt, 3. nap.

Este fél 7-kor kezdődik a lelkigyakorlatos szentmise, melyet Kiss Csaba jászárokszállási plébános, egykori bazilikai káplán mutat be.

Bazilikai lelkigyakorlat Virágvasárnap előtt, 2. nap.

Este fél 7-kor kezdődik a lelkigyakorlatos szentmise, melyet Kiss Csaba jászárokszállási plébános, egykori bazilikai káplán mutat be.

Bazilikai lelkigyakorlat Virágvasárnap előtt, 1. nap.

Este fél 7-kor kezdődik a lelkigyakorlatos szentmise, melyet Kiss Csaba jászárokszállási plébános, egykori bazilikai káplán mutat be.Nagyböjti szentségimádás

A Szent Róbert Ciszterci Konvent nagyböjti szentségimádást tart Egerben. A "...szeretett engem, és önmagát adta értem" (Gal 2,20) mottójú szentségimádás március 17-én, csütörtökön 18:00 órától a Szent Bernát Ciszterci Templomban lesz.

Nagyböjti szentségimádás Egerben

A Szent Róbert Ciszterci Konvent nagyböjti szentségimádást tart Egerben. A "...szeretett engem, és önmagát adta értem" (Gal 2,20) mottójú szentségimádás március 17-én, csütörtökön 18:00 órától a Szent Bernát Ciszterci-templomban lesz.

Jótékonysági hangverseny

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a fenntartó Egri Főegyházmegye 2022. március 28-án, hétfőn szentmisével egybekötött jótékonysági hangversenyt rendez a Bazilikában, 18.30-as kezdettel. Az eseményen az EKKE Zenei Intézetének művésztanárai és tehetséges hallgatói, az egyetem és a Gyakorlóiskola kórusa, valamint az Egri Érseki Fiúkórus is fellép. A háborús helyzet által sújtottak, a menekülők megsegítését segítő, nívós rendezvényre valamennyi adakozó szívű érdeklődőt sz...

Dr. Csókay András idegsebész előadása Ecséden

Különleges előadásra lesz Ecséden a Buzás Pince Vendégházban, az est vendége Dr. Csókay András idegsebész, akivel Varga József plébániai kormányzó beszélget.Az idei első Téli esték (novembertől-márciusig tartó) programsorozat) keretében, s közeledve a nagyböjti időszakhoz egy különleges előadásra lesz, melyhez örömmel csatlakoztunk szervezőként a helyi egyházközség mellett. A lelki feltöltődést és különleges élményt nyújtó előadás támogatója a Buzás Pince Vendégház. Az est ve...

Érseki szentmise Hamvazószerdán

Ternyák Csaba egri érsek március 2-án 18 óra 30 perckor mutat be szentmisét az egri bazilikában. A szertartásba a Szent István Rádión keresztül is becsatlakozhatnak a hívek.

templomszentelés Andornaktályán

Február 27-én, vasárnap 10 óra 30 perckor szentmisét mutat be és megáldja az új Szent András templomot Ternyák Csaba egri érsek Andornaktályán.

Templommegáldás Ongán

Február 26-án, szombaton 16 órakor szentmisét mutat be és megáldja a felújított templomot Ternyák Csaba egri érsek a Borsod megyei Ongán.


Érseki szentmise Hamvazószerdán

Március 2-án 18:30-kor szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek az egri bazilikában. A szertartást a Szent István Rádió és a Szent István Televízió Youtube csatornája élőben közvetíti.

Érseki szentmise

Dr. Ternyák Csaba egri érsek január 6-án, csütörtökön 10.00 órakor ünnepi szentmisét celebrál az egri bazilikában.

Érseki hálaadó szentmise

Dr. Ternyák Csaba egri érsek december 31-én, pénteken 18.30 órakor évvégi hálaadó szentmisét mutat be az egri bazilikában.

Érseki szentmise

Dr. Ternyák Csaba egri érsek december 25-én, szombaton 10.00 órakor karácsonyi ünnepi szentmisét celebrál az egri bazilikában.

Éjféli érseki mise Egerben

Dr. Ternyák Csaba egri érsek december 24-én, pénteken 24.00 órakor éjféli misét celebrál az egri bazilikában.Adventi imaest Egerben

Adventi imaest lesz a Líceum kápolnájában december elsején, 19 óra 30 perctől. A főcelebráns dr. Novák István rektorhelyettes lesz, a zenei szolgálatot a Talentum ifjúsági ének- és zenekar végzi. Szeretettel hívnak mindenkit!Lelki délután Hevesen

A hevesi cursillós csoport és a plébania szervezésében november 5 én 13:00 órai kezdettel lelki délutánt tartunk  a hevesi plebania nagytermében. Vendégeink: Soltész Miklós államtitkár Úr és Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektorasszony. Szeretettel várjuk a kedves híveket!


"Máriával az Úr Jézus előtt" - Szentségimádást szerveznek Egerben a Szent Róbert Ciszterci Konvent t

A Ciszterci Templomban október 21-én (csütörtökön) 18:00 órától szentségimádást tartanak "Nézz fel a csillagra, hívd segítségül Máriát" mottóval.  

Közösségben Jézussal címmel imaestet tartanak Egerben.

Egerben a Minorita templomban imaestet tartanak 2021. október 27-én (szerdán). A 17 órakor kezdődő szentmise után Kunszabó Zoltán állandó diakónus tart tanítást a közösségről, melyet szentségimádás és dicsőítés követ Csiszér László és zenekara vezetésével. Sok szeretettel várnak mindenkit!

Missziós Központ Szent II. János Pál búcsú programja

Október 22. péntek (Szt. II. János Pál emléknapja) 17:00 Szentségimádás 18:00 Szentmise Október 23. szombat 18:00 Szentmise a családokért Október 24. vasárnap 9:00 Szentmise az idősekért, betegekért 10:30 Ünnepi szentmise, melynek főszónoka Ft. Füleczki István, teológiai tanár, szemináriumi prefektus atya lesz


Hegyközi lelkigyakorlat

A máltai származású SUSAN FARRUGIA tart LELKIGYAKORLATot  a füzérradványi Katolikus templom 2021. OKTÓBER 15-16-17-én  A lelkigyakorlatra a www.hegykozi-lelkigyakorlat.hu oldalon Online lehet jelentkezni.   Susan egy Máltán élő karizmatikus imacsoport vezetőjeként kezdte szolgálatát és evangelizációs körútját. Szlovákiában és Magyarországon már több alkalommal tartott társaival és csoportjuk lelkiatyjával gyógyító hétvégéket, lelkigyakorlatokat. Szolgálatuk során gyakran im...Kisasszony búcsú Egerben

Az idén az Eucharisztikus Kongresszus programjaira való tekintettel rendhagyó módon szeptember 11-én szombaton lesz az egri Kisasszony templom búcsúja. A de. 10 órakor kezdődő szentmisét, Dr. Racs Csaba, teológiai tanár, egerbaktai plébános mutatja be. A 16 órakor kezdődő szentmisét, Ft. Vízi János,  főszékesegyházi káplán atya tartja. Szeretettel várjuk a híveket!

Hantjával sem takar - János passió Egerben

Az ARS SACRA FESZTIVÁL keretében   a BORÁROS IMRE SZÍNHÁZ előadja   Siposhegyi Péter:   HANTJÁVAL SEM TAKAR JÁNOS PASSIÓ című monodrámáját   Isten szolgája Esterházy János életéről, az 1936 - 1957-ben történtekről.     Helyszín:   Páduai Szent Antal templom Eger, Dobó István tér 4.   Időpont: 2021. szeptember 6., hétfő 18.00 óra

Érseki búcsúi szentmise, hármas ünnep a Lajosvárosban

MEGHÍVÓ   Az Eger Lajosváros Római Katolikus Plébánia hármas ünnepére a Családok Évében, Szent József évében   Az egyházközség Szent Lajos király búcsúi ünnepének keretében Exc. Ft. Dr. Ternyák Csaba egri érsek megáldja az újonnan elkészült közösségi házat és plébániát, valamint a templomkertben felállított Várandós Boldogasszony szobrát. (A szobor alkotója Markolt Sebestyén szobrászművész)   Az ünnepség időpontja: 2021. augusztus 29. vasárnap de. 11 óra Jöjjön, örül...

Érseki szentmise Karcagon

Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutat be Karcagon 17 órától, a Szent István búcsún, a templom felszentelésének 120., a katolikus lakosság betelepülése kezdetének 250. évfordulóján.Szent István-búcsú Sátoraljaújhelyen

A sátoraljaújhelyi Nagytemplom augusztus 20-án tartja Szent István búcsúját, melyet Dr. Dolhai Lajos kanonok, az Egri Hittudományi Főiskola rektora mutat be. A búcsúi ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik. Szeretettel várnak mindenkit Sátoraljaújhelyre!


Kármelheegyi Boldogasszonyi Búcsú Miskolcon

Kármelheegyi Boldogasszonyi Búcsú Miskolcon   07. 15. csütörtök 17:00 Szentmise lelkigyakorlatos prédikációval (Ft. Vörös András tartományfőnök) és gyónási lehetőséggel.   07. 16. péntek 16:00 Szentségimádás, 17:00 Ünnepi Szentmise, Ft. Vörös András tartományfőnök ünnepi beszédével és gyónási lehetőséggel.

Érseki szentmise Szarvaskőben

Július 18-án 16 órakor Szarvaskőben mutat be szentmisét Ternyák Csaba egri érsek és megáldja a felújított templomépületet.

Érseki szentmise Felsőtárkányban

Július 18-án, vasárnap Ternyák Csaba egri érsek Felsőtárkányban  11 órakor ünnepi szentmisét mutat be és megáldja a felújított plébániaépületet.

Érseki szentmise Felnémeten

Július 17-én, szombaton 10 óra 30 perckor ünnepi szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Egerben, a felnémeti  templomban és megáldja a megújított templomkülsőt.  

Egerszalók Kármelhegyi Boldogasszony búcsúja

Egerszalók Kármelhegyi Boldogasszony búcsúját idén július 16-án, péntek délután tartják. A búcsú ünnepi szentmiséje 18 órakor kezdődik, amely előtt 17 órától szentségimádás vezeti be a búcsúi szertartásrendet. Az ünnepi szentmisét a Hatvanból érkező, Kecskés Attila Újhatvani plébános mutatja be.  A szentmise végén Egerszalók utcáin megrendezésre kerül a hagyományos körmenet. Egerszalók búcsújába az idén is indít gyalogos zarándoklatot, az Első Lépés A Kárpát Hazáért Búcsú...

Szentségimádás Egerben

„Őáltala, Ővele és Őbenne a Tiéd, Mindenható Atyaisten a Szentlélekkel egységben minden tisztelet és dicsőség mindörökkön-örökké. Ámen" - mottóval szentségimádást szervez a Szent Róbert Konvent Ciszterci Obláció Egerben, a Szent Bernát Ciszterci Templomban 2021. július 15-én, (csütörtök), 18 órától.

Szentmise Egerben a Częstochowai Fekete Madonna kegykép másolata előtt

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés keretében a lengyel nemzetiségi szószóló kezdeményezésére körútra indult Magyarországon a Częstochowai Fekete Madonna kegykép másolata.  A helyi lengyel közösség szervezésében országos imakörút jegyében érkezik Egerbe a kegykép másolata Esztergomból. Az ünnepi Szentmise keretében Szűz Máriával, Magyarok Nagyasszonyával, Lengyelország Királynőjével, az Ő közbenjárását kérve imádkozzunk együtt népeink megmaradásáért,...

Jótékonysági mérkőzés Tenken

Június 18-án pénteken 16 órától Lengyel Gyula plébános szervezésében jótékonysági labdarúgó mérkőzést tartanak Tenken, a templom javára fordítják a bevételt. A helyi csapat az NBI-es Zsóryt fogadja, Pintér Attila mesteredző vezetésével. A mérkőzést a világbajnokságokat is megjárt Székely Ferenc vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a tenki sportpályára!Papszentelés Egerben

Ternyák Csaba egri érsek 2021. június 19-én 10 órakor az Egri Bazilikában Hágen Pál Tamás, Kerekes Gábor, Péter Vilmos, Michele Gervasoni, Herbst Ádám, Carlos Sirer Melis akolitusokat diakónussá, Jorge Luís Altamirano Mendez, Noel Benedict Antasoda Tajos diakónusokat áldozópappá szenteli.

Papszentelés Kazincbarcikán

Pünkösdhétfőn Andrásfalvy János szalézi tartományfőnök úr felkérésére Dr. Ternyák Csaba érsek  a kazincbarcikai Szent Család templomban a 10.30 órai szentmise keretében áldozópappá szenteli Kővári László SDB diakónust. A szertartásba a Szent István Rádió élő adásában és a Szent István Televízió Youtube csatornáján kapcsolódhatnak be a hívek.

Érseki szentmise

Május 23-án, pünkösd vasárnap Ternyák Csaba egri érsek 10 órakor mutat be ünnepi szentmisét az egri bazilikában. A szertartást a Szent István Rádió élőben közvetíti.      

„SZENTÉJ – Pünkösd a neten” 2021.

https://eger.egyhazmegye.hu/hirek/hirek-200/szentej-punkosd-a-neten-2021  

Pünkösdi ünnepi programok Sárospatakon

Sárospatakon 2021. május 24-én, pünkösdhétfőn, Szent Erzsébet szentté avatásának 786. évfordulóján, a bazilikában és környékén a következő ünnepi programokon vehetnek részt a hívek és a zarándokok: 9:00 - Szent Erzsébet ereklyéjének kihelyezése. A Szent Erzsébet Apostolai Közösség imaórája a Szent Erzsébet nővérek vezetésével. 10:00 - közös rózsafüzér imádság a járvány megszűnéséért. 10:30 - ünnepi szentmise. Főcelebráns: Ficzek László az egri főegyházmegye általános hel...

Papszentelés Kazincbarcikán

P. Andrásfalvy János szalézi tartományfőnök úr felkérésére Dr. Ternyák Csaba érsek úr 2021. május 24-én, pünkösdhétfőn a kazincbarcikai Szent Család templomban a 10.30 órai szentmise keretében áldozópappá szenteli Kővári László SDB diakónust. A szertartást a Szent István Rádió és a Szent István Televízió élőben közvetíti.

Húsvét vasárnapi érsek szertartás

Az érseki szertartás Húsvét vasárnapján 10 órakor,  melyet a hívek a Szent István Rádió, és a Szent István Televízió YOUTUBE csatornája segítségével követhetnek.

Nagyszombati szertartás

Az érseki szertartás nagyszombaton 18 órakor,  melyet a hívek a Szent István Rádió, és a Szent István Televízió YOUTUBE csatornája segítségével követhetnek.

Nagypénteki szertartás

Az érseki szertartás nagypénteken 15 órakor,  melyet a hívek a Szent István Rádió, és a Szent István Televízió YOUTUBE csatornája segítségével követhetnek.

Nagycsütörtöki szertartás

Az érseki szertartás nagycsütörtökön 18 órakor,  melyet a hívek a Szent István Rádió, és a Szent István Televízió YOUTUBE csatornája segítségével követhetnek.

Szentmise Eszterházy János boldoggá avatásáért

Az Eszterházy János emlékév alkalmából 2021. március 3-án 17 órától szentmisét mutat be Pawel Cebula Egerben, a minorita templomban Eszterházy János boldoggá avatásáért. A szertartást a Szent István Rádió élőben közvetíti és nyomon lehet követni a Szent István Televízió Facebook oldalán is.

Lektor- és akolitusavatás a bazilikában

Lektorokat és akolitusokat avat január 17-én, vasárnap a 10 órai szentmisén Ternyák Csaba egri érsek, közel  20 papnövendék részvételével. A járványügyi helyzet miatt a szertartáson korlátozott számban lehet résztvenni, az eseményt élőben közvetíti a Szent István Rádió, valamint a Szent István Televízió  Youtube-csatornáján és Facebook oldalán.

Év végi hálaadás, megemlékezés

December 31-én, csütörtökön 17 órától évvégi hálaadás lesz az egri bazilikában, melyen Ternyák Csaba egri érsek megemlékezik Seregély István érsek halálának 2. évfordulójáról is. A szentmisét élőben közvetíti a Szent István Rádió.

Online adventi koncert az Egri Érseki Palotában

Az Egri Érseki Fiúkórus online közvetítéses, élő Adventi Koncertje az Érseki Palotából.Nem maradhat el 2020-ban sem a fiúkórus hagymányos Adventi Koncertje, ezért a Szent István Televízió közvetítésében online tekinthető meg 2020. 12. 18-án pénteken 17.30-tól a Szent István Televízió Facebook oldalán és Youtube csatornáján.További részletek az Egri Érseki Fiúkórus Facebook oldalán.Ezúton is Áldott Adventet kíván a kórus minden tagja

Szentmise és szentségimádás Ecséden

Szentmise és szentségimádás lesz az ecsédi Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnában 2020. november 21-én, Krisztus Király előestéjén.Az idei évben a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna is csatlakozik a Krisztus Király előestéjére meghirdetett világméretű szentségimádási naphoz 2020. november 21-én (szombat) du.: 16.00 órai kezdettel. Ezen a napon a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban emlékünnep tiszteletére szentmisével egybekötött, Varga József plébániai kormá...

Szobormegáldás Erdőtelken

2020. november 22-én, Krisztus Király vasárnapján szenteli fel Erdőtelken 10 órától Árpád-házi Szent Erzsébet mellszobrát, Kiss István fafaragó művész alkotását dr. Lengyel Gyula plébános az egyházközség Karitász házának kertjében. A  közösség kéri a hívek imádságát a jeles esemény alkalmából is.  

Világméretű szentségimádás

Világméretű szentségimádáshoz csatlakozik az egri Szent Bernát Ciszterci Templom Krisztus Király főünnepének előestjén, november 21-én, 17 órakor. A járványügyi szabályok betartásával az imádat korlátozott létszámmal történik. Ehhez előzetes jelentkezés szükséges a templom sekrestyéjében a reggel 8 órakor- vagy vasárnap a 9.30-kor kezdődő szentmise után. Szervező közösség: Szent Róbert Ciszterci Konvent Eger, Széchenyi u. 15. Csatlakozni ezúttal otthon végzett imával is lehet...

ELIZEUS evangelizáció Egerben

Az Elizeus katolikus, karizmatikus közösség tart evangelizációt Egerben, a Ciszter templomban 2020. október 3-án, szombaton. A program délután 2 órakor dicsőítéssel kezdődik, majd tanúságtétellel, Szentségimádással és Szentmisével folytatódik. Hívjuk és várjuk mindazokat, akik szeretnék mélyíteni a Jézussal való személyes kapcsolatukat és növekedni szeretnének a hitben.

Szentségimádás az egri Ciszterci-templomban

Szentségimádás lesz Egerben, Szent Bernát Ciszterci Templomban, 2020. szeptember 17-én (csütörtök) 18 órától. A Szent Róbert Ciszterci Konvent szervezésében tartandó Szentségimádás mottója: „Szeretet az Isten, aki a szeretetben marad, Istenben marad és Isten őbenne.” /1 Jn 4,16/ „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet én adok, a testem a világ életéért.” /Jn 6, 51-52/ Jöjjetek imádjuk! Gyere Jézus elé! JÉZUS VÁR TERÁD!Az egri Kisasszony templom búcsúja

Az idén szeptember 13-án vasárnap lesz az egri Kisasszony templom búcsúja. A de. 10 órakor kezdődő szentmisét, Dr. Racs Csaba, teológiai tanár, egerbaktai plébános mutatja be. A 16 órakor kezdődő szentmisét, Ailer Gáspár atya budafoki plébános tartja. A járványhelyzetre való tekintettel a szentmisék után szokásos agapékat nem tartjuk meg, egyúttal mindenkit kérünk, hogy a biztonsági előírásokat, főképp a biztonságos távolság megtartását tartsuk be! Szeretettel várjuk a h...Szent Anna búcsú Miskolcon

A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 26-án, vasárnap tartják, a szentmise 10 óra 30 perckor kezdődik, melyet Bukovenszki Zoltán bódvaszilasi plébános mutat be. Az egyházközség hivatalos szentségimádási napja június 24-én lesz.

Szent Anna búcsú

A Dormánd és Erdőtelek közötti Hanyi kápolna 301. Szent Anna búcsúját július 26-án, vasárnap 10 órakor tartják, a járványhelyzetre való tekintettel azonban más helyszínen. A búcsúi szentmisét szabadtéren, az erdőtelki templom udvarán mutatják be. Szeretettel várják a híveket!

Érseki szentmise Göncruszkán

17 órakor Göncruszkán a pályázati és egyházmegyei forrásból felújított templomot megáldja Ternyák Csaba egri érsek szentmise keretében.

Virtuális Szalók

08.30 – 09.00 Reggeli ima 09.00 – 09.45 Záró előadás: Kerényi Lajos atya 10.00 – 11.00 Kiscsoportos beszélgetés 11.30 – 12.30 Záró szentmise: Ternyák Csaba egri érsek, zenei szolgálat: Chords

Virtuális Szalók

08.30 – 09.00 Reggeli ima: vezeti Varga Béla atya 09.00 – 10.00 Előadás: Zsuffa Tünde író, NEK sajtófőnök 10.00 – 11.00 Kiscsoportos beszélgetés 15.00 – 16.00 Rózsafüzér: vezeti Vizi János atya 16.00 – 17.00 Előadás: dr. Csépányi Gábor Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Spirituális 17.00 – 17.45 Kiscsoportos beszélgetés 18.00 – 19.00 Szentmise: dr. Csépányi Gábor atya, zenei szolgálat: Imperfectum együttes 19.00 – 19.45 Szentségimádás az Imperfectum együttessel 19.45 – 20.15...

Virtuális Szalók

08.30 – 09.00 Reggeli ima: vezetik Szent Ferenc Kisnővérei 09.00 – 10.00 Kerekasztal beszélgetés a Jószolgálati díjasokkal 10.00 – 11.00 Kiscsoportos beszélgetés 14.45 – 15.55 Keresztút a Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági- Ének- és Zenekarával 16.00 – 17.00 Előadás: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 17.00 – 17.50 Kiscsoportos beszélgetés 18.00 – 19.00 Szentmise: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, zenei szolgálat: Kisút zenekar 19.00 – 19.30 Szentségi...

Virtuális Szalók

  július 16-19. csütörtök 17.00 – 18.00 Nyitó előadás: Kerényi Lajos atya 18.00 – 19.00 Nyitó szentmise: Marosi Balázs újmisés atya, zenei szolgálat: EZEK Band 19.00 – 19.45 Kiscsoportos beszélgetés (zoomon) 19.45 – 20.15 Szentségimádás: vezeti Árvai Zoltán atya


Búcsú a Miskolci Karmelita Templomban

Főtisztelendő Lóczi Tamás sátoraljaújhelyi plébános atya, esperes úr vezetésével tartjuk idei Kármelhegyi Boldogasszony búcsúnkat július 16-án csütörtökön a 17 órakor kezdődő szentmise keretében. Előző nap, szerdán 17 órától szentmisével egybekötött lelki előkészületünket is Tamás atya fogja tartani. Mindkét napon lehetőség lesz a szentgyónás elvégzésére    Béres Gábor templomigazgató

Papszentelés az egri bazilikában

Június 20-án négy diakónust szentel áldozópappá Ternyák Csaba egri érsek. A járványhelyzet miatt, az állami rendeletekkel összhangban, érseki rendelet alapján  idén korlátozott lesz a személyes jelenlét lehetősége. A bazilikában mind a papok, mind pedig a hívek csak szűk körben ünnepelhetnek, az előírások szerint összesen 200 fő. Az papszentelés szertartása természetesen követhető lesz ONLINE formában, a www.szentistvantv.hu oldalon, valamint hallgatható lesz a Szent István...

Az Evangelizáció forrása és csúcspontja

Az Evangelizáció forrása és csúcspontja címmel készüljünk együtt az Eucharisztikus Kongresszusra 18.00 óra, Szent II. János Pál Missziós Központ, Eger - érseki szentmise, szentségimádás


Hamvazószerda

18.30 óra, egri bazilika - érseki szentmise

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények lelkipásztorainak értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények lelkipásztorainak értekezlete Eger, Érseki Papnevelő Intézet

A Szent István Rádió és Televízió új helyiségeinek megáldása

12.00 óra Eger, Főegyházmegyei Irodaház - Érsek úr megáldja a Szent István Rádió és Televízió helyiségeit

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények vezetőinek értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények vezetőinek értekezlete 10.00 óra Érseki szentmise - Eger, Érseki Papnevelő Intézet kápolnája

Betegek világnapja

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária   17.00 óra Eger, Fájdalmas Anya-templom - érseki szentmise a betegek világnapján, a betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása

A kórházpasztorációban dolgozó munkatársak lelki napja

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária A kórházpaszorációban dolgozó munkatársak lelki napja 10.00 óra Érseki Papnevelő Intézet kápolna - érseki szentmise

Érseki szentmise és a besenyőtelki felújított plébánia megáldása

Évközi 5. vasárnap 11.00 óra Besenyőtelek - érseki szentmise, utána a felújított plébánia megáldása

Az evangelizáció forrása és csúcspontja - készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

AZ EVANGELIZÁCIÓ FORRÁSA ÉS CSÚCSPONTJA címmel készüljünk együtt az EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSRA 18.00 óra Ege,  Jézus Szíve-templom - érseki szentmise, szentségimádás (30perc)

Ad missió

18.00 óra Eger, Szent II. János Pál Missziós Központ - érseki szentmise - Michele Gervasoni és Geovanny Fernando Salazar Herrera papnövendékek ad missiója

Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony)

Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) A megszentelt élet napja. Könyörgőnap szerzetesi hivatásokért 17.00 óra Eger, Szent Bernát-templom - érseki szentmise

Ozsvári Csaba ötvösművész kiállítása Egerben

Ozsvári Csaba ötvösművész alkotásaiból nyílik kiállítás az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban. Az ő nevéhez fűződik a Missziós Kereszt megalkotása. Az eseményen köszöntőt mond Ternyák Csaba egri érsek, a kiállítást dr. Kránitz Mihály protonotárius, kanonok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánja nyitja meg.


Eucharisztikus misszió

„AZ EUCHARISZTIA AZ EVANGELIZÁCIÓ FORRÁSA ÉS CSÚCSPONTJA” címmel folytatódik a januárban megkezdett elsőcsütörtöki szentmise, katekézis és szentségimádás. Június 4-én - a korábban hirdetett helyszín helyett - a  Dobó téri Szent Antal Minorita templomba várják a híveket! A szentmisét dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatja be Eger város papságával. A PROGRAM: 18 óra Szentmise, benne 20 perc katekézis az Eucharisztiáról. Szentmise után 30 perc szentségimádás. (A találkozó kb. 1...

Eucharisztikus misszió

    AZ EUCHARISZTIA AZ EVANGELIZÁCIÓ FORRÁSA ÉS CSÚCSPONTJA” (II. János Pál Pápa, Ecclesia de Eucharistia, Az Egyház az Eucharisztiából él kezdetű enciklikája 22. pont) címmel január 2-án folytatódik az elmúlt év első felében megkezdett elsőcsütörtöki közös szentmise, tanítás és szentségimádás Eger különböző templomaiban.   2020. szeptember 13. és 20. között „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) mottóval rendezzük meg Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongress...

Eucharisztikus misszió

  AZ EUCHARISZTIA AZ EVANGELIZÁCIÓ FORRÁSA ÉS CSÚCSPONTJA” (II. János Pál Pápa, Ecclesia de Eucharistia, Az Egyház az Eucharisztiából él kezdetű enciklikája 22. pont) címmel január 2-án folytatódik az elmúlt év első felében megkezdett elsőcsütörtöki közös szentmise, tanítás és szentségimádás Eger különböző templomaiban.   2020. szeptember 13. és 20. között „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) mottóval rendezzük meg Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus...

Eucharisztikus misszió

AZ EUCHARISZTIA AZ EVANGELIZÁCIÓ FORRÁSA ÉS CSÚCSPONTJA” (II. János Pál Pápa, Ecclesia de Eucharistia, Az Egyház az Eucharisztiából él kezdetű enciklikája 22. pont) címmel január 2-án folytatódik az elmúlt év első felében megkezdett elsőcsütörtöki közös szentmise, tanítás és szentségimádás Eger különböző templomaiban.   2020. szeptember 13. és 20. között „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) mottóval rendezzük meg Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust....

Eucharisztikus misszió

AZ EUCHARISZTIA AZ EVANGELIZÁCIÓ FORRÁSA ÉS CSÚCSPONTJA” (II. János Pál Pápa, Ecclesia de Eucharistia, Az Egyház az Eucharisztiából él kezdetű enciklikája 22. pont) címmel január 2-án folytatódik az elmúlt év első felében megkezdett elsőcsütörtöki közös szentmise, tanítás és szentségimádás Eger különböző templomaiban.   2020. szeptember 13. és 20. között „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) mottóval rendezzük meg Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust....

Allelujás Zenés Áhítat az egri Jézus Szíve templomban

január 1-jén a 11 óra 30 perces szentmise után Allelujás Zenés Áhítat lesz az egri Jézus Szíve templomban. Műsoron Handel, J.S. Bach, Mozart, BalthasarResinarius művei. Közreműködnek: Faludi Zsuzsanna – ének Birincsik Péter és Birincsik Gergely – orgona A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!


Év végi hálaadás az egri bazilikában

December 31-én, kedden 18 óra 30 perctől évvégi hálaadás lesz az egri bazilikában, melyen  Ternyák Csaba egri érsek megemlékezik Dr. Seregély István halálának évfordulójáról.

Ünnepi szentmise az egri bazilikában

December 25-én, szerdán 10 órakor ünnepi szentmisét mutat be az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek.  

Éjféli mise a bazilikában

December 24-én, kedden éjféli szentmisét mutat be az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek.  


Adventi koncert Miskolcon

december 15-én vasárnap 17.00-kor adventi-karácsonyi koncert lesz a Miskolc-Selyemréti Szent István templomban. Közreműködik a templom gyermek- és felnőttkórusa.

Adventi koncert Kerecsenden

A kerecsendi templomban december 8-án, vasárnap a délután fél 4-kor kezdődő vasárnapi szentmise után adventi koncertet ad a világhirű Rajkó zenekar. Műsoron azok a komolyzenei darabok lesznek, amellyel annak idején Őszentsége XVI. Benedek pápát köszöntötték a Vatikánban. A koncertet követően, Szeplőtelen Fogantatás ünnepének előestéjén közös adventi gyertyagyújtás lesz a község főterén. Szeretettel várnak tehát minden érdeklődőt a kerecsendi templomba, december 8. vasárnap du...

Adventi jótékonysági koncert az Egri Érseki Fiúkórus javára

2019. december 7-én, 17.00 órától az Egri Törvényszék, Esküdtszéki termében (3300 Eger, Barkóczy utca 1.) adventi jótékonysági koncertet tartanak az Egri Érseki Fiúkórus és művészkollégáik javára.A koncert fővédnöke: Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízottKözreműködnek: Hegyesi Hudik Margit - ének, Bajzáth Linda - zongora és Hibay Éva - fuvolaVezényel: Schmiedmeiszter SzilviaTámogatói és belépőjegyek vásárolhatók elővételben egyeztetés szerint (egerfiukorus@gmail.com), valamint a...

Érseki szentmise Arnóton

15. vasárnap 10 óra Arnóti templomÉrseki szentmise, a külsejében megújult templom megáldása Dr. Orosz Atanáz görögkatolikus megyéspüspökkel


Világméretű Szentségimádás

Egerben november 23-án, 17 órakor, az egri a Szent Bernát Ciszterci Templomba várják mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni a Világméretű Szentségimádásba.

Cigány advent

Cigány adventet hirdet a Cigánypasztorációs Központ lelkésze, Balázs József. Az első adventi felkészülés Tarnaőrsön lesz, az általános iskola tornatermében, november 30-án, szombaton délelőtt 11 órától. A második adventi lelkinap Alsóvadászon következik, december 7-én, délben a művelődési házban. A harmadik adventi készület Rudabánya művelődési házában lesz, december 14-én, 12 órától. A negyedik pedig Selyeb település művelődési házában, december 21-én 13 órától. Minden alkal...

Hangverseny Mezőkövesden

A mezőkövesdi Szent László Király Plébánia szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a november 23-án, szombaton délután 15:00 órától megrendezésre kerülő hangversenyére a Szent László Király templomba!   Miskolci Egyetem Szimfonikus Zenekara, Vox Humana Énekkar (Vác - karigazgató: Sándor Bence) és a  Miskolci Bartók Kórus (karigazgató: Sándor Zoltán) közös előadásában:   Mozart Requiem   Szólisták: Csereklyei Andrea – szoprán Busa Gabriella – alt Rivadeneira Xavier...

„ …Alszom, de a szívem virraszt…”

    IGLÓDY ILLÉS ISTVÁN minorita szerzetes novícius vértanúhalálának 380. évfordulója alkalmából a Radi Minorita Vértanúkra emlékeznek november 6-án Radon, a mártírok 20. emléknapján   Gyalogos zarándoklat november 4. 9:00 – gyalogos zarándoklat István testvér nyomában Kisrozvágyról Radra 17:00 – szentmise a templomszentelés évfordulóján Ft. Dr. Száraz János nagykaposi esperes atya szolgálatával   Ifjúsági est és virrasztás november 5. 17:00 – ifjúság...

Klasszikusok Mindenkinek

      Komolyzenei koncert Bach, Händel, Liszt, Haydn, Brahms műveiből   Helyszín: Jézus Szíve Templom, Eger, Maklári u. 91. Időpont: 2019. november 10-én(vasárnap) a 11 óra 30 perces szentmise után, fél 1-kor Fellépők:   Faludi Zsuzsanna - ének Birincsik Péter - orgona Dusík István - zongora Kovács-Tesléry Luca - ének Birincsik Gergely - orgona Kovácsné Tesléry Beáta - fuvola   Mindenkit szeretettel várunk! A belépés ingyenes! A program a TOP-7.1.1-16-HESZA-2...

Szen András apostol - a megújult erdőtelki templom megáldása

11.00 óra, Erdőtelek   Érseki szentmise, a kívül-belül megújult templom megáldása.

Krisztus, a mindenség királya

10.00 óra, egri bazilika Ünnepi szentmise lektor és akolitus avatással Főcelebráns: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

A Szalkai-kódex hasonmás kiadásának bemutatója

16.30 órakor a Sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjteményben a Szalkai-kódex hasonmás kiadásának bemutatója lesz.   Köszöntőt mond: Ternyák Csaba egri érsek   A kódexet bemutatja: Sarbak Gábor kodikológus

Óvodavezetők értekezlete

9.00 óra, Eger, Érseki Papnevelő Intézet kápolna: érseki szentmise   10.00 óra, Érseki Palota Látogatóközpont : óvodavezetők értekezlete

Főegyházmegyei Kateketikai Konferencia

Főegyházmegyei Kateketikai Konferencia - Hotel Flóra, Eger   November 7. csütörtök   15.00 óra, Eger, Nagyboldogasszony-templom: érseki nyitómise és előadás

A miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola 20 éves jubileumi ünnepsége

10.00 óra, Miskolc Újdiósgyőr   Hálaadó érseki szentmise a Szent Imre templomban, majd ünnepi műsor az iskola aulájában

Mindenszentek

18.30 órától érseki szentmise az egri bazilikában

Szt. II. János Pál búcsú Egerben

Október 27-én vasárnap lesz Szt. II. János Pál búcsú az újonnan felszentelt Szt. II. János Pál Missziós Központban. A 10:30-kor kezdődő szentmisét, Ft. Buda Péter atya, teológiai tanár, szemináriumi rektor fogja tartani. A szentmise után kis agapéra hívjuk a híveket a hátsó udvarba. Mindenkit szeretettel várunk!Érseki szentmise a megúlult templom megáldása

Érseki szentmise és a külsejében is megújult templom megáldása 16.00 óra, Hejőbába

Érseki szentmise, a gyöngyösi Szent Bertalan-templom megújult toronysisakjának megáldása

Érseki szentmise, a Szent Bertalan-templom Európai Uniós, önkormányzati és egyházmegyei forrásból megvalósult toronysisak rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása 17.00 óra, Gyöngyös

NEK 2020 készület - érseki szentmise, körmenet és szentségimádás

A Parádi Esperesi Kerület 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülete jegyében Szentségimádás, érseki szentmise és körmenet 17.00 óra, Sirok

A 150 éves iskola emléktáblájának megáldása Tiszefüreden

Érseki szentmise, a 150 éves Szent Imre Katolikus Általános Iskola, emléktábla megáldás 11.00 óra, Tiszafüred

Templombúcsú és a felújított templom megáldása Nagytályán

Érseki szentmise a Magyarok Nagyasszonya templombúcsú alkalmából és a külsőleg megújult templom megáldása 11.00 óra, Nagytálya

XII. FŐEGYHÁZMEGYEI MINISTRÁNS TALÁLKOZÓ

Püspöki szentmise: DR. KISS-RIGÓ LÁSZLÓ szeged-csanádi megyéspüspök 10-15 óra egri bazilika

XVII. ORSZÁGOS CIGÁNYPASZTORÁCIÓS KONFERENCIA

XVII. ORSZÁGOS CIGÁNYPASZTORÁCIÓS KONFERENCIA 2019. október 4-5. Eger„kitartóan részt vettek az apostoli tanításban,a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.” (ApCsel 2,42)2019.OKTÓBER 5. SZOMBAT7:30 REGGELIBaranyi Mária -Fiala Mariann: Különbözőségben közösség-előadás9:45 Szünet10:00 Baranyi Mária,Fiala Mariann Különbözőségben közösség-tréning11:30 SZÜNET12:00 Szentmise - Dúl Géza és Koós Ede atyák13:00 EBÉD13:45 Fórum15:15 Zárszó

XVII. ORSZÁGOS CIGÁNYPASZTORÁCIÓS KONFERENCIA

XVII. ORSZÁGOS CIGÁNYPASZTORÁCIÓS KONFERENCIA2019. október 4-5. Eger„kitartóan részt vettek az apostoli tanításban,a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.” (ApCsel. 2,42)2019. OKTÓBER 4. PÉNTEK10:00 REGISZTRÁCIÓ11:00 Veni Sancte - Ternyák Csaba érsek atya12:00 Sajtótájékoztató12:00 EBÉD12:45 Dúl Géza Köszöntő, megnyitó13:00 Székely János: Az Eucharisztia és a közösség-előadás13:30 Koós Ede: Közösség szerepe az evangelizációban-előadás14:00 SZÜNET14:30 Balogh...

Szent Kereszt felmagasztalásnak ünnepe Vilyvitányban

Szeptember 14-én 15 órai kezdettel Szent Kereszt felmagasztalásnak ünnepén keresztút lesz a vilyvitányi Kálvária dombon.   A keresztút végzése után szentmise lesz a vilyvitányi római katolikus Szent Anna templomban.   Szeretettel várják a kedves híveket!


Eucharisztia ünnep Homrogdon

A három éves előkészület záró évének első készületi programját a budapesti Eucharisztikus Világkongresszus kezdete előtt napra pontosan egy évvel, 2019. szeptember 13-án tartják Homrogdon, a Krisztus Teste és Vére templomban. Az Eucharisztia Ünnepen katekézist tart és ünnepi szentmisét mutat Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek.


Érseki szentmise Egerben

Augusztus 20-án 17 órától az egri bazilikában ünnepi szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek. A szentmise előtt 16 óra 30 perctől a lengyelországi Pueri Cantores Lublinenses főegyházmegyei fiú-férfikórusa ad koncertet.

Érseki szentmise Edelényben

Augusztus 20-án az edelényi római katolikus templomban Dr.Ternyák Csaba érsek atya, a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Edelény várását Szent II.János Pál pápa oltalmába ajánlja, s ezzel a szentatya a város védőszentje lesz. Magyarországon ez egyedülálló álló kezdeményezés. Az ünnepi szentmisére a Lengyel delegációval érkezik Jakob Gil, Wadovice plébánosa, aki magával hozza Stanislaw Dziwis bíboros edelényieknek szánt ajándékát: Szent II.János Pál pápa vér...

Lelkigyakorlat, búcsú Miskolcon

Búcsú előtti lelkigyakorlatot tartanak a Miskolc-Vasgyári római katolikus templomban augusztus 17. 18. 19.-én a 18:00 órakor kezdődő szentmise keretében, melynek témája szorosan kapcsolódik az Eucharisztikus Kongresszusra való készülethez. A lelkigyakorlatos beszédeket Pehm G. Antal testvér tartja. 19.-én a szentmisét követően pedig jótékonysági koncertet ad Flach Antal tanítványaival a templom felújítása javára. A búcsúi szentmise augusztus 20.-án 10:00 órakor kezdődik. Mind...

Templombúcsú Miskolcon

A Miskolc-Selyemréti Szent István templom búcsúja 10 óra 30 perckor kezdődik, az ünnepi szentmisét Resch András újmisés, a Miskolc Szent Anna plébánia káplánja mutatja be.

Szentségimádási nap Miskolcon

A Miskolc-Selyemréti Szent István templom egésznapos szentségimádási napja 8-18 óráig, a miskolci egyházközségek imaóráival.

Nagyboldogasszony Búcsú Ecséden

augusztus 17-én, szombaton 16 órától lesz a Nagyboldogasszony Búcsú Ecséden, a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál, amely egyben jubileumi ünnep is. A kiemelt eseményen megemlékeznek a Boldogasszony kápolna felszentelésének 15. évfordulójáról, s mindazokról, akik segítették, hogy megépülhetett a kereszténység új védőbástyája. Szeretettel várnak minden zarándokot, hagyományőrzőt, hogy méltó alkalom keretében kifejezzék Nagyboldogasszony iránti tiszteletünket, és felajá...

300 éves a Hanyi kápolna

Felszentelésének 300. évfordulóját ünnepli idén a Dormánd és Tenk között található Hanyi kápolna. A tricentenárium három napos ünnepsége július 26-án, Szent Anna napján 19 órakor népzenei hangversennyel kezdődik, ahol húros hangszerekkel magyar és cigány nóták csendülnek fel, fellép többek között Báder Ernő prímás és zenekara és szólót énekel Kalina Enikő. A belépés ingyenes!   Július 27-én, szombaton reggel 10 órától HÁROM NEMZEDÉK NAPJA elnevezéssel, nagyszülők, szülők,...

Szent Anna búcsú Bélapátfalván

Idén is megrendezik a Szent Anna búcsút Bélapátfalván, a Gilitka kápolnánál. Az esemény időpontja: július 28-a, 11 óra 30 perctől. A kápolnához zarándokmenetek indulnak: 8:30-kor a szarvaskői vasúti megállóhelytől, 9 órától pedig Bélapátfalváról, a Bartók Béla-IV. Béla utak kereszteződésében lévő kereszttől. A településről a kisbuszok a korábbi évekhez hasonlóan közlekednek.

Jótékonysági hangverseny az egri bazilikában

Keith John angol orgonaművész jótékonysági hangversenye lesz az egri bazilikában, július 18-án, csütörtökön az esti szentmise után, kb. 19:30-tól. A műsoron többek között Mozart, Steel és Forbes darabjai csendülnek fel. A hangversenyre a belépés ingyenes, önkéntes pénzbeli adományokat a szentély kis orgonájának felújítására köszönettel fogadnak.

"Egyvonalban Istennel" - Simon András előadása és kiállításmegnyitó Sárospatakon

A Sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény szeretettel meghívja Önt és családját a Szent Erzsébet Házba 2019. július 3-án (szerdán) 16.30 órára Simon András grafikusművész "Egyvonalban Istennel" című előadására és kiállításának megnyitójára.Köszöntőt mond: Bereczkei Miklós igazgatóA tárlat megtekinthető: 2019. július 3-tól 2019. augusztus 21-ig, hétfőtől péntekig 9-17 óráigInformáció: Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény, Sárospatak, Szent Erzsébet út 13.Tel: 06 47 314...

A megújult hernádnémeti plébánia megáldása

18.00 óra Hernádnémeti - Érseki szentmise és a megújult plébánia megáldása

XXXVI. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Csütörtöktől vasárnapig a XXXVI. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat Mottó: "ISTEN FIATAL" Július 21-én, vasárnap 11.30 a találkozó zárószentmiséjét bemutatja: Ternyák Csaba egri érsek https://fieger.hu/szalok/programterv/

Új iskolaigazgatók megbízólevelének átadása

12.00 óra Érseki Palota Látogatóközpont - Új iskolaigazgatók megbízólevelének átadása

A felújított andornaktályai templom megáldása, emléktábla avatás

17.00 óra Andornaktálya Érseki szentmise Sarlós Boldogasszony ünnepén, a felújított templombelső és tető megáldása Dr. Kerekes Károly zirci apát emléktáblájának megáldása

Szív Búcsú Mezőkövesden

A hagyományos mezőkövesdi Szív Búcsút idén június 30-án, vasárnap tartják a Jézus Szíve templomban. Az ünnepi szentmise körmenettel 10 órakor kezdődik. Főcelebránsa: Buda Péter kanonok, az egri Érseki Szeminárium rektora lesz. Az előesti szentmise szombaton 19.30-kor kezdődik, amit éjszakai virrasztás követ. Szeretettel várják a Szent Szív tisztelőit!

Virrasztás Egerben Jézus Szíve főünnepén

Virrasztást tart az egri várban, a Golgotánál Eger városának lakóiért az egri Szent II. János Pál pápa karizmatikus imacsoport 2019. június 28-án pénteken, Jézus Szíve főünnepén. A program a Bazilikában kezdődik, az esti fél 7-es szentmisével, majd együtt vonulnak fel a várba és másnap reggel 6 óráig az egri közösségek vezetésével elkezdődik a virrasztás közös imádsággal, énekléssel, Biblia olvasással. Szeretettel várnak mindenkit, aki be szeretne kapcsolódni a közös imádságb...

25 éves évfordulóját ünnepli az Egri Főegyházmegye Cursillós csoportja

25 éves évfordulóját ünnepli az Egri Főegyházmegye Cursillós csoportja, június 10-én, pünkösdhétfőn. Az esemény az egri Minorita templomban lesz, ahol 10 órától dr. Linczenbold Levente celebrál szentmisét. Énekes dicsőítés is lesz, valamint tanúságtételt tesz dr. Fodor Réka háziorvos és férje, Gregus Sándor. A programról további információ kérhető Hamar Lászlónétól telefonon: 30/3436860.

Evangelizációs imanap Sárospatakon

Evangelizációs imanapot tartanak a sárospataki bazilikában május 25-én 11:30-16 óráig a miskolci Szent Ferenc Kisnővérek és közösségük vezetésével. Program: Rózsafüzér, dicsőítés, tanítás, tanúságtétel, Zenés Szentségimádás, közbenjáró ima. Szeretettel várnak mindenkit!

Magyarország az I. világháború után - előadás Miskolcon

Magyarország az I. világháború után címmel szervez előadást a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportja, valamint az Eszmék és Értékek Alapítvány. Az est május 23-án, 18 órakor kezdődik, helyszíne a Fráter György Katolikus Gimnázium díszterme. Az előadók: Prof. Dr. Varga Zs. András, Prof. Dr. Horváth Attila és Prof. Dr. Szalay András alkotmánybírók.


Fatimai nap lesz Jánoshidán

Fatimai nap lesz Jánoshidán a katolikus templomban május 13-án. Fatimai nap lesz Jánoshidán a katolikus templomban 2019. május 13-án (hétfőn). Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet körmenet követ. A fatimai nap keretében Szántó József jászberényi főesperes áldja meg a belülről felújított jánoshidai plébánia épületét.Élő keresztút Ecséden

Idén is, immár harmadik alkalommal  rendezi együtt az Ecsédi Egyházközség és a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány az "Élő Keresztutat" A zarándokok 12.00 órakor rövid elmélkedés után az ecsédi Mindenszentek templomból indulnak, majd a településen keresztül járják végig Krisztus szenvedésének útját Varga József plébániai kormányzó vezetésével a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnáig. Itt rövid imádsággal zárul a nagypénteki esemény. Mindenkit szeretettel hívnak és vár...


Keresztút Mezőkövesden

A mezőkövesdi plébániák élőképes keresztutat  szerveznek a város főutcáján. A keresztúti menet április 13-án, szombaton 14 órakor indul a Jézus Szíve templomtól a Szent László templom felé. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. dr. Török László plébános.

Szentmise Mindszenty bíboros boldoggá avatásáért

Imádkozzunk közösen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért, április 6-án, a reggel hét órai szentmisében az egri bazilikában. A szertartást élő adásban közvetíti a Szent István Rádió.

HÚSVÉTVASÁRNAP

10.00 óra, egri bazilika Ünnepi, érseki szentmise

HÚSVÉT VIGÍLIÁJA

20.00 óra, egri bazilika Érseki szentmise és feltámadási körmenet

NAGYPÉNTEK

15.00 óra, egri bazilika Az Úr szenvedésének ünneplése 20.00 óra, Fájdalmas Anya templomtól Fáklyás keresztút a várba

NAGYCSÜTÖRTÖK

9.00 óra egri bazilika Olajszentelési szentmise, az idén bérmálkozó fiatalok részvételével 18 óra 30 egri bazilika Szentmise az utolsó vacsora emlékére

Érseki előadás a NEK jegyében Jászalsószentgyörgyön

18.00 óra, Jászalsószentgyörgy Ternyák Csaba egri érsek előadása a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

Nagyböjti lelkigyakorlat Miskolcon

A Miskolc-selyemréti Szent István templom háromnapos Nagyböjti lelkigyakorlatát  április 5-6-7én  a 18.00 órai szentmise keretében  tartják.  A lelkigyakorlatok szónoka: Skublics Máté a „ Missió ad Gentes” lelkipásztora. Április 5.  péntek:   17.00    Keresztút      18.00   Szentmise Április 6. szombat:    17.00 Szentségimádás… 18:00 Szentmise Április 7. vasárnap     17.00  Szentségimádás   18.00 Szentmise  / a mise végén a betegek szentségének kiszolgáltatása lesz./

Városi keresztút Miskolcon

A Miskolci Városi Keresztút március 31-én, a hónap utolsó vasárnapján lesz. Délután 3 órakor indul a Szent Anna templomtól a városon át a Mindszenti Templomhoz. Mindkét alkalomra szeretettel várják a híveket.

Szentségimádás iskolája Miskolcon

A Szent Anna templomban folytatódik a Szentségimádás Iskolájának miskolci sorozata március 28-án, csütörtökön. A szentmise 5 órakor kezdődik katekézissel, amit rövid szentségimádás követ.

Községi keresztút Nagykökényesen

Az ötödik KÖZSÉGI KERESZTÚT Nagykökényesen március 30-án lesz, 14.30-kor indul a templom előtti kereszttől és ide érkezik vissza.  
Virágvasárnapi ifjúsági szentmise

Április 14-én, 10.00 óra, VIRÁGVASÁRNAP  "Ifjúsági találkozó", barkamegáldás a Pyrker téren, ünnepélyes bevonulás az érseki szentmisére, a bazilikába.

Eged-hegyi keresztút

Április 13-án, szombaton, indulás 10.00 órakor a Dobó téri minorita templom elől.

Ifjúsági keresztút

Az Érseki Palota udvarán április 9-én, 19.00 órától. A zenei szolgálatot a Jézus Szíve Plébánia Zenekara adja.

Ifjúsági imaest

Április 3-án, szerdán, 19.30 órakor, a Líceum kápolnájában, Czapkó Mihály prefektussal. A zenei szolgálatot a Jézus Szíve Plébánia Zenekara adja.

Hamvazószerda

9.30 óra Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola kápolna (Kossuth utca 8.) Érseki szentmise a katolikus iskolák gazdasági vezetőinek részvételével, utána értekezlet 18.30 óra egri bazilika Érseki szentmise

Seregély István Papi Szociális Otthon

10 óra Nyíregyháza, Szent Antal-templom (Vasgyár u. 1.) Érseki szentmise, emléktábla megáldás, a papi otthon névadó ünnepe: Seregély István Papi Szociális Otthon


A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA címmel januárban kezdődött és elsőcsütörtökönként, összesen 6 alkalommal, Eger különböző templomaiban folytatódik az Eucharisztia misztériumának megismerése, elmélyítése és közös ünneplése.  A PROGRAM: 18 óra Szentmise, benne 20 perc tanítás az Eucharisztiáról. Szentmise után 30 perc szentségimádás. (Egy-egy találkozó kb. 1,5 óráig tart.) A helyszínek Egerben: Június 6. Servita, Fájdalmas Anya templom A részletes program a templomokban kifü...

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA címmel januárban kezdődött és elsőcsütörtökönként, összesen 6 alkalommal, Eger különböző templomaiban folytatódik az Eucharisztia misztériumának megismerése, elmélyítése és közös ünneplése.  A PROGRAM: 18 óra Szentmise, benne 20 perc tanítás az Eucharisztiáról. Szentmise után 30 perc szentségimádás. (Egy-egy találkozó kb. 1,5 óráig tart.) A helyszínek Egerben: Május 2. Minorita Szent Antal templom Június 6. Servita, Fájdalmas Anya templom...

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA címmel januárban kezdődött és elsőcsütörtökönként, összesen 6 alkalommal, Eger különböző templomaiban folytatódik az Eucharisztia misztériumának megismerése, elmélyítése és közös ünneplése.  A PROGRAM: 18 óra Szentmise, benne 20 perc tanítás az Eucharisztiáról. Szentmise után 30 perc szentségimádás. (Egy-egy találkozó kb. 1,5 óráig tart.) A helyszínek Egerben:   Április 4. Lajosváros, Szent Lajos templom Május 2. Minorita Szent Antal templ...

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA

A SZENTMISE – ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA címmel januárban kezdődött és elsőcsütörtökönként, összesen 6 alkalommal, Eger különböző templomaiban folytatódik az Eucharisztia misztériumának megismerése, elmélyítése és közös ünneplése.  A PROGRAM: 18 óra Szentmise, benne 20 perc tanítás az Eucharisztiáról. Szentmise után 30 perc szentségimádás. (Egy-egy találkozó kb. 1,5 óráig tart.) A helyszínek Egerben: Március 7. Jézus Szíve templom Április 4. Lajosváros, Szent Lajos templom Máju...

Szentségimádás Egerben

SZENTSÉGIMÁDÁS lesz a Szent Róbert Konvent, Ciszterci Obláció szervezésében az egri Szent Bernát Templomban, február 21. csütörtök, 18.00.-19.00. A Szentségimádást Koós Ede plébános vezeti. Szeretettel hívják a testvéreket, hogy lélekben találkozzanak az Eucharisztiában valóságosan jelen lévő Úr Jézussal, és kegyelmi ajándékait befogadva gazdagodjanak.


A felújított templom és az új orgona megáldása Makláron

11.00 óra, Maklár Érseki szentmise keretében a felújított templom és az új orgona megáldása

Dr. Ternyák Csaba előadása Miskolcon, "Mit tett az Isten az emberért?" címmel

17.00 óra Miskolc Mindszent Római Katolikus Plébánia, Millenniumi terem Keresztény Pedagógiai Műhely, Dr. Ternyák Csaba: "Mit tett az Isten az emberért?" (megtestesülés, megváltás) előadása

A miskolci Szent Rita óvoda megáldása

15.30 Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita Tagóvodája (Vörösmarty u. 24.) Óvodások műsora, az óvoda megáldása

A katolikus iskolák lelkipásztorainak értekezlete

10.00 óra Eger, Érseki Papnevelő Intézet kápolna A katolikus iskolák lelkipásztorainak értekezlete

Szent Cirill szerzetes, és Szent Metód püspök, Európa társvédőszentjei

17.00 óra Eger, Redemptoris Mater Missziós Szeminárium Érseki szentmise keretében Jorge Luis Altamirano Mendez Ad Missio-ja

Érseki szentmise a katolikus iskolák igazgatóinak részvételével

10.00 óra Eger, Érseki Papnevelő Intézet kápolna Érseki szentmise a katolikus iskolák igazgatóinak részvételével Értekezlet

Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja

17.00 óra Eger, Fájdalmas Anya Templom Érseki szentmise a betegek világnapján, a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása

Szentmise és a felújított rendház megáldása

15.00 óra Eger, Szent Antal templom Szentmise és a felújított minorita rendház megáldása

A szentmise - életünk középpontja

18.00 óra Eger, Szent Bernát templom A SZENTMISE - ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJA Érseki szentmise, szentségimádás

A sátán működése a mai világban

15.00 Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisának előadása Ózdon, az Ív úti plébánia Karitász házában. (Ózd, Ív út 2.)

Érseki szentmise a Szerzetesek Világnapján

Február 2-án 11 órakor a Szent Bernát (ciszterci) templomban lesz az érseki szentmise.


Szentmise a daganatos betegekért

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete 2019. február 04-én, hétfőn 18 órától szentmisére vár mindenkit a Rákellenes Világnap alkalmából, melyen  a daganatos betegek gyógyulásáért imádkoznak. A Szent Bernát (ciszterci)templomban  Koós Ede atya mutatja be a szentmisét.

Kalandozás az ikonfestészet világában

Január 7-én, hétfőn 18 óra 30 perctől a miskolci Szent Anna templom Kolping Házában Seres Tamás ikonfestő, restaurátór tart előadást.

Szarvas Péter atya előadóestje

"Kereslek Uram!" címmel tart előadást január 6-án, vasárnap a miskolci Szent Anna templomban Szarvas Péter atya 19 órától, saját dalaiból ad koncertet. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A mezőkövesdi Szent László Kórus karácsonyi koncertje

A mezőkövesdi Szent László Kórus karácsonyi koncertje idén is hagyományosan december 26-án 15.30 órakor kerül megrendezésre a mezőkövesdi Szent László Templomban. A hangversenyen fellép a Szent László Gyermekkar is. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Adventi hangverseny Füzesabonyban

A Füzesabonyi Művészeti Iskola művésztanárai Karácsonyváró hangversenyt adnak december 18-án.Szeretettel hívunk és várunk minden zenekedvelőt Adventi Hangversenyünkre december 18-án 17 órára a füzesabonyi Nagyboldogasszony kápolnába. (Füzesabony, Szihalmi út 34.) Hangolódjunk együtt Karácsony ünnepére! A részvétel ingyenes.

Gyertyagyújtás Lajosvárosban

December 9-én, vasárnap 15 óra 30 perctől ünnepi műsor keretében gyullad fel advent második gyertyája a lajosvárosi templomkertben, a betlehemnél. Műsort adnak a Gyermekkert Óvoda növendékei. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!URUNK MEGJELENÉSE, VÍZKERESZT

10 óra egri bazilika - érseki szentmise

Évvégi hálaadás, SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA főünnepe

18.30 óra egri bazilika - Évvégi hálaadás érseki szentmise SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA főünnepéről

SZENT JÁNOS APOSTOL ÉS EVANGÉLISTA, A FŐEGYHÁZMEGYE VÉDŐSZENTJE

10 óra egri bazilika - ünnepi szentmise és borszentelés - Buda Péter kanonok

URUNK SZÜLETÉSE, KARÁCSONY

0 óra egri bazilika - Éjféli érseki szentmise 10 óra egri bazilika - karácsonyi ünnepi érseki szentmise

Negyedik adventi gyertyagyújtás

16 óra Eger, Dobó tér Negyedik adventi gyertyagyújtás - Ternyák Csaba egri érsek

Negyedik adventi gyertyagyújtás

15.30 óra Érseki Palota Látogatóközpont díszkert Negyedik adventi gyertyagyújtás - Czapkó Mihály prefektus, valamint az Érseki Papnevelő Intézet növendékei

Érseki szentmise Szendrőládon

12 óra Szendrőlád, érseki szentmise Advent III. vasárnapján

Videntes Stellam Adventi Kórushangverseny

16 óra egri bazilika - Videntes Stellam Adventi Kórushangverseny

Betlehemek megáldása az Érseki Palota Látogatóközpontban

16 óra Érseki Palota Látogatóközpont A Betlehemek megáldása és a legjobb művek díjazása

Harmadik adventi gyertyagyújtás

15.30 óra Érseki Palota Látogatóközpont díszkert Harmadik adventi gyertyagyújtás - Buda Péter rektor és az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium diákjai

Az Egri Érseki Fiúkórus adventi koncertje

18 óra Eger, Líceum kápolna Egri Érseki Fiúkórus, Adventi koncert

Második adventi gyertyagyújtás

15.30 óra Érseki Palota Látogatóközpont díszkert Második adventi gyertyagyújtás - Czibere Zsolt káplán és a Szent Imre Katolikus Ált. Isk. tanulói

Szegregáció vagy pasztoráció? - konferencia Kazincbarcikán

9 óra 30 Kazincbarcika, Sportcsarnok Szegregáció vagy pasztoráció? A keresztény egyházak cigányok felzárkóztatására irányuló tevékenysége c. konferencia Fővédnöke: Dr. Ternyák Csaba egri érsek

Első adventi gyertyagyújtás

15.30 óra Érseki Palota Látogatóközpont díszkert: Első adventi gyertyagyújtás -  Dr. Csizmadia István, az egri bazilika plébánosa és a Jó Pásztor Óvoda óvodásai

Búcsú Egerbaktán

November 25-én vasárnap lesz a középkor legnépszerűbb szentjei közé tartozó Szent Katalin ünnepe. Alexandriai Szent Katalin a filozófia és a filozófusok, a tanulás és a tanulók, a könyvtárosok és a könyvtárak, a fiatal nők és a dajkák védőszentje  Katalin, a legelterjedtebb keresztneveink közé tartozik. Ő a tizennégy segítőszent egyike.   EGERBAKTA temploma Szent Katalin tiszteletére van felszentelve, így e hétvégén tartja búcsúját! A baktai egyházközség ünnepe idén két...

Adventi programok az Érseki Palotában

december 22. (szombat) 12.00-17.00  MOLNÁRKALÁCS LÁTVÁNYSÜTÉS Borsodnádasdi kézműves molnárkalács látványsütése, kóstolása és árusítása 15.30     IV. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán Közreműködnek: Ft. Czapkó Mihály prefektus, valamint az Egri Érseki Papnevelő Intézet növendékei

Adventi programok az Érseki Palotában

december 21. (péntek) 16.00   AZ EGRI FERTÁLYMESTERI FÉRFIKAR FELLÉPÉSE

Adventi programok az Érseki Palotában

december 15. (szombat) 12.00-17.00  MOLNÁRKALÁCS LÁTVÁNYSÜTÉS Borsodnádasdi kézműves molnárkalács látványsütése, kóstolása és árusítása 15.30     III. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán Közreműködnek: Ft. Buda Péter kanonok, rektor és az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium diákjai 16.00     BETLEHEM KÉSZÍTŐ PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE ÉS AZ ALKOTÁSOK MEGÁLDÁSA

Adventi programok az Érseki Palotában

december 14. (péntek) 16.00   A FELSŐTÁRKÁNYI ROZMARING NÉPDALKÖR ELŐADÁSA

Adventi programok az Érseki Palotában

december 8. (szombat) 12.00-17.00  MOLNÁRKALÁCS LÁTVÁNYSÜTÉS Borsodnádasdi kézműves molnárkalács látványsütése, kóstolása és árusítása 15.30     II. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán Közreműködnek: Ft. Czibere Zsolt káplán és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói

Adventi programok az Érseki Palotában

december 7. (péntek) 17.00     JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA IFJÚSÁGI-, ÉNEK- ÉS ZENEKAR ELŐADÁSA Vezető: Boldogy-Szabó Levente 

Adventi programok az Érseki Palotában

december 1. (szombat) 12.00-17.00  MOLNÁRKALÁCS LÁTVÁNYSÜTÉS Borsodnádasdi kézműves molnárkalács látványsütése, kóstolása és árusítása 15.30  I. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán Közreműködnek: Ft. Dr. Csizmadia István kanonok, a Bazilika plébánosa és a Jó Pásztor Óvoda óvodásai


Nyílt nap a Fráterben

A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium szeretettel várja nyílt napjaira az érdeklődőket.   A osztályos tanulókat 2018. november 20-án, kedden reggel 7:30 órától,   a osztályos tanulókat és szüleiket 2018. november 27-én, kedden reggel 7:30 órától várjuk.   A szülők számára mindkét alkalommal 7:45-kor tájékoztatót tartunk, melyen információkat kapnak az iskoláról és a felvételi eljárásról, valamint tanórák meglátogatására nyílik lehetőség.  ...

Az Esterházyak ifjabb fraknói ága, könyvbemutató

Könyvbemutató - Az Esterházyak ifjabb fraknói ága 16.30 Líceum, Tittel Pál Könyvtár

Lektor és akolitus avatás, Krisztus Király főünnep

Krisztus Király főünnepén a szentmisét bemutatja, a lektorok és akolitusok avatását végzi: Ternyák Csaba egri érsek 10.00 óra - egri bazilika

A felújított templom megáldása és bérmálás Egerbaktán

Alexandriai Szent Katalin ünnepén a felújított templom belső megáldása és a bérmálás szentségének kiszolgáltatása érseki szentmise keretében 11.00 óra, Egerbakta

25 éves a gyöngyösi Szent Erzsébet Óvoda

11.00 órától a gyöngyösi Szent Erzsébet Óvoda 25 éves jubileumi ünnepsége, gyermekek ünnepi műsora 12.00 órától Gyöngyös, Szent Erzsébet templom, érseki szentmise

Kántortovábbképző Napok érseki zárószentmise

Kántortovábbképző Napok érseki zárószentmise 12.00 órától - Eger, Érseki Papnevelő Intézet kápolnája

25 éves jubileum - Eger, Szent Imre

14.30 órától - Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola 25 éves iskola ünnepi műsora

Szentségimádás Krisztus Király ünnepének előestéjén Egerben

A  Szent Bernát Ciszterci Templomban 2018 november 24- én, szombaton, 17.00. órától    egyórás szentségimádásra hívjuk Krisztus Király ünnepének előestéjén a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve minden Krisztusban hívő testvérünket .  2017-ben, Krisztus Király ünnepének előestéjén Templomunkban 240-en imádták az Oltáriszentségben  a kenyér színe alatt valóságosan jelen lévő Jézust.  A  november 24-i szentségimádásra szeretettel hívjuk a testvér...


Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos Találkozója

9.30-18.30 óra - Miskolc, Generali Aréna Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos Találkozója 17 órától érseki zárószentmise

Házas Hétvége Nemzeti Tanácsának találkozója

10 óra - Eger, Szent János Továbbképző Központ Házas Hétvége Nemzeti Tanácsának találkozója, érseki köszöntő

Iglódy István radi vértanúról szóló konferencia, Sátoraljaújhely

10 óra - Sátoraljaújhely, Városháza díszterme Iglódy István radi vértanúról szóló konferencia

Lektoravatás a tiszaújvárosi templom felszentelésének 25. évfordulóján

16 óra - Tiszaújváros A Magyarok Nagyasszonya templom felszentelésének 25. évfordulója, érseki szentmise, lektoravatás, a kívül-belül megújult templom megáldása

Katolikus iskolák lelkipásztorainak értekezlete

10 óra - Eger, Érseki Papnevelő Intézet Katolikus iskolák lelkipásztorainak értekezlete

Krisztus Király Szolgáló Leányai közösség tagjainak fogadalomtétele

11 óra, Andornaktálya (Sarlós Boldogasszony) templom Érseki szentmise keretében a Krisztus Király Szolgálóleányai közösség tagjainak fogadalomtétele

Főegyházmegyei ministráns találkozó

10-től 16 óráig az egri bazilikában: FŐEGYHÁZMEGYEI MINISTRÁNSTALÁLKOZÓ Püspöki szentmise: Dr. Veres András győri megyéspüspök, a MKPK elnöke

A 90 éves Dr. Katona István ny. egri segédpüspök köszöntése

14.00-tól az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban, a 90 éves Dr. Katona István ny. egri segédpüspök köszöntése.

Katolikus iskolák igazgatóinak értekezlete

2018. 10. 03-án, 10.00 órától Katolikus iskolák igazgatóinak értekezlete az Egri Érseki Papnevelő Intézetben

Xantus Géza: "A Végtelen felé" c. kiállításának megnyitása

Xantus Géza erdélyi festő-, grafikus- és szobrászművész "A Végtelen felé" c. kiállításának megnyitása.


Érseki szentmise az Engesztelő imacsoport évfordulóján

Jövő pénteken október 5-én ünneplik a Kisasszony Templomban az Engesztelő Imacsoport megalakulásának 30-ik évfordulóját. Az engesztelő imádság du. 3-kor kezdődik. A hálaadó szentmisét du. ½ 5-kor dr. Ternyák Csaba érsek úr fogja bemutatni. Mindenkit szeretettel várnak erre az alkalomra!

„Dicsérjétek az Urat!” kórustalálkozó Mezőkövesden

Az 1000 éves Egri Főegyházmegyére emlékező „Dicsérjétek az Urat!” kórustalálkozó ebben az évben a 15. alkalommal kerül megrendezésre a Mezőkövesd Esperesi Kerületben. A másfél évtizedes múltra és a Családok Évére való tekintettel idén, az Ars Sacra Fesztivál (Szakrális Művészetek Hete) keretében kerül megrendezésre, melynek időpontja: szeptember 16, vasárnap, 14.30 óra,    helyszín: a mezőkövesdi Szent László Király Templom. Az ünnepi hangverseny fővédnöke excellenciás és...Az egri bazilika Szent Mihály búcsúja

18.30 - egri bazilika, Szent Mihály búcsú. Főcelebráns: Mons. Štefan Sečka szepesi megyéspüspök

Karitász csoportok egyházmegyei találkozója

10.00-től 16.00 óráig az egri bazilikában - KARITÁSZ CSOPORTOK EGYHÁZMEGYEI TALÁLKOZÓJA, érseki szentmise, előadások, tanúságtételek, litánia

Szent Imre Veni Sancte, Eger

9.30 óra egri bazilika - Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola Veni Sancte, érseki szentmise

Tagóvodák megáldása Borsodszentgyörgyön és Balatonban

15.00 óra Borsodszentgyörgy - Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Borsodszentgyörgyi Tagóvodájának a megáldása (Szentgyörgy út 97.) 17.00 óra Balaton - Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Balatoni Tagóvodájának a megáldása (Jókai utca 10.)

Templombúcsú Járdánházán

11.00 óra - Kisboldogasszony templombúcsú, a külsőleg megújult templom megáldása érseki szentmise keretében

Veni Sancte Hevesen

16.00 óra Heves - Veni Sancte, érseki szentmise és jubileumi tanévnyitó ünnepség

Veni Sancte Fegyverneken

10.00 óra Fegyvernek - Veni Sancte, érseki szentmise és tanévnyitó ünnepség, iskola és óvoda megáldása

Balla Árpád Zoltán "Veletek vagyok minden napon" kiállításmegnyitó

Érseki Palota Látogatóközpont - 17.00 óra  Balla Árpád Zoltán "Veletek vagyok minden napon" c. időszaki kiállításának megnyitója Köszöntőt mond: Ternyák Csaba egri érsek

Egri Fájdalmas Anya búcsú

szeptember 14., 15., 16.   Szeptember 14. Péntek   16.00 Gyóntatás, Rózsafűzér   17.00 Keresztút (Egyházközségi képviselőtestület, Kolping család)   18.00 Szentmise a szenvedélybetegekért és lelki válságban küszködőkért          (Szabó József, a Szeminárium spirituálisa )   19.00 Servita Nővérek története, (Fazakas Mária Gyöngyi servita nővér               előadása)           Helyszín: Templom   Szeptember 15. Szombat   15.00  Fájdalmas Anya Keresztútja  ...

Veni Sancte

Egri bazilika, 10.00 óra - Veni Sancte - Katolikus Iskolák Tanévnyitó ünnepsége

Papszentelés Miskolcon

Miskolc Avas Déli (Isteni Ige) plébániatemplom, 15.00 óra - Dr. Ternyák Csaba egri érsek ünnepi szentmise keretében pappá szenteli Elek László SJ diakónust

Ünnepi érseki szentmise az egri bazilikában

Egri bazilika, 17.30 óra - Ünnepi érseki szentmise

Ünnepi érseki szentmise és Szent István szobor megáldása Halmajon

Halmaj , 11.00 óra - Ünnepi érseki szentmise és Szent István szobor megáldása

Vezetett szentségimádás az egri Ciszteri templomban

Vezetett szentségimádás lesz az egri Ciszteri templomban a Szent Róbert Konvent Ciszterci Obláció szervezésében, 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 18.00 órától. Mottója: „Szeretet az Isten, aki a szeretetben marad, Istenben marad és Isten őbenne.” /1 Jn 4, 16/

Porcinkula búcsú Egerben

  Egerben, a Barátok templomában, a „Porciunkula-búcsú” 2018. augusztus elsején, szerdán, este hat órakor, szentmisével kezdődik. Mise után keresztúti ájtatosság, majd éjfélig, minden órában, szentségimádási imaórák következnek.   augusztus másodikán, csütörtökön, Angyalos Boldogasszony napján : 08.00. és 09.00. órakor szentmisék kezdődnek.   Este 17. 00. órakor bűnbánati liturgia és gyónási lehetőség.   A búcsút záró főmise, 18.00. órakor kezdődik, melyet Főtis...

Szentségimádás az egri Szent Bernát templomban

Szentségimádás lesz  az egri  Szent Bernát Templomban, július 19-én, csütörtökön 18 órától. A Szentségimádást Koos Ede plébános atya  vezeti, melynek témája az eucharisztikus lelkület.   A zenei szolgálatot a Kis Út ének-csoport adja. Mindenkit szeretetettel hívnak és várnak!  

Szent Anna búcsú Lőrinciben

A lőrinci Szent Anna búcsút - Isten segítségével - július 29-én, vasárnap tartják. Fél 10-kor szentségi körmenet indul a városi templomtól a Zagyva folyó partján található kápolnához és a megérkezéskor, előre láthatólag 10 órakor kezdődik a szabadtéri, ünnepi szentmise, amelyet  Bosák Nándor püspök atya mutat be. A püspök atya a mise végén megáldja a jelenlevő nagyszülőket. A lőrinciek szeretettel hívják és várják a kedves búcsús híveket!

Emléktáblát áld meg a főpásztor Pácinban

Dr. Ternyák Csaba érsek úr július 25-én szerdán de.11 órakor ünnepi szentmise keretében megáldja Dr. Gál Ferenc professzor úr halálának 20-ik évfordulója alkalmából elkészített emléktáblát a Pácini Jézus Szíve templomban. Ünnepi homíliát mond S.E.R. Dr. Kiss Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök.  

Lelkiségi találkozó és búcsú a Hanyi kápolnánál

Július 28-án szombaton a Hanyi kápolnánál lelkiségi napot, találkozót tart a Mária Légió. Délelőtt és délután elmélkedésekkel, tanúságtételekkel várják az érdeklődőket, 12 órakor szentmise lesz, ezt követően élő rózsafüzért alkotnak a jelenlevők. Másnap, július 29-én, vasárnap lesz a Hanyi kápolna 299. Szent Anna búcsúja. Délelőtt 10 órától szentmisét mutat be Ferencz János aranymisés. Ezt követően élő rózsafüzért alkotnak a résztvevők. Minden kedves zarándokot szeretettel...

Egerszalók Kármelhegyi Boldogasszony búcsúja

Egerszalók Kármelhegyi Boldogasszony búcsúja július 15-án, vasárnap lesz. A búcsú ünnepi szentmiséje, mely egyben a Szalóki Ifjúsági Találkozó zárószentmiséje is, 11 óra 30 perckor kezdődik. A szentmisét Ternyák Csaba, az Egri Egyházmegye érseke mutatja be. Egerszalók búcsújába az idén is indul gyalogos zarándoklattal, az Első Lépés A Kárpát Hazáért Búcsústársaság. Találkozó: az Egri Bazilika előtt július 15-én, vasárnap negyed kilenckor. Indulás a Bazilikából, a vasárna...


Érseki szentmise Pácinban

11 órától érseki szentmise lesz Pácinban,s ennek keretében Dr. Gál Ferenc professzor úr halálának 20. évfordulója alkalmából az emléktábla megáldása.Homíliát mond: Dr. Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök

Érseki szentmise Tarcalon

17 óra  érseki szentmise után a megújult plébánia megáldása   

Érseki szentmise Vágáshután

10 óra 30 Vágáshuta  Érseki szentmise, az 50 éves jubileumát ünneplő templom búcsúja

Búcsú a Miskolci Karmelita Templomban

Főtisztelendő Szabó József OFM atya vezetésével tartjuk idei Kármelhegyi Boldogasszony búcsúnkat július 16-án hétfőn 17 órakor kezdődő szentmise keretében.  Előző nap, Vasárnap 17 órakor szentmisével egybekötött lelki előkészületünket szintén József atya vezeti. Mindkét napon lehetőség lesz a szentgyónás elvégzésére.    Béres Gábor templomigazgató


Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

A 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot július 11. és 15. között rendezik meg. Az ötnapos programban a szentmisék mellett előadások, zenei programok, koncertek, kiscsoportos beszélgetések várják a résztvevőket. További információ: www. szalokitalalkozok.hu honlapon található.


Érseki szentmise a XXIV. Jász Világtalálkozón

Június 30-án,  szombaton 9 órakor  Jászfényszarun szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a XXIV. Jász Világtalálkozó alkalmából

Érseki szentmise Aldebrőn

Június 24-én,  vasárnap 11 órakor szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Aldebrőn.   

Pap- és diakónusszentelés Egerben

Június 16-án, szombaton 10 órakor az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek Pintér Bálint, Soltész Ádám, Resch András és Resch Tamás V. éves papnövendékeket diakónussá, Czókoly Sándor és Drahos Dávid diakónusokat pedig pappá szenteli.  

Szív-búcsú Mezőkövesden

A mezőkövesdi hagyományos Szív-búcsút ebben az évben június 10-én, vasárnap tartják. A búcsú előtti két estén lelki előkészület lesz a búcsúra, illetve a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Eucharisztikus Világkongresszusra. Június 8-án, pénteken, Jézus Szentséges Szívének ünnepén a szentmisét este 6 órakor Márfi Gyula veszprémi érsek úr végzi. A szentmise elején kerül sor a templom kereszthajójában újonnan készült színes üvegablakok megáldására. Ugyanezen a napon este...

Úrnapi szentségimádási lánc a világ körül

Úrnapi szentségimádási lánc a világ körül 2018. június 2-án! „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér.  Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet én adok, a testem a világ életéért.” /Jn 6, 51-52/ Arra hívunk Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon! Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: VEGYÉTEK, EZ AZ ÉN TESTEM! Meghív bennünk...

Pünkösdi zenés áhitat az egri bazilikában

Május 19-én (szombaton) 20 órától. Közreműködik: Ludovik Kendi operaénekes, Denk Viktória énekművész és  Urbán Péter, a bazilika karnagya.

Pünkösd Sárospatakon

21. Pünkösdhétfő - Boldogságos Szűz Mária, az egyház anyja 10-15 óra Sárospataki bazilika     Szent Erzsébet szentté avatásának 783. évfordulója 11 óra Ünnepi szentmise: BÖCSKEI LÁSZLÓ nagyváradi megyéspüspök     Körmenet a Szent Erzsébet ereklyével, zarándokok megáldása

„SZENTÉJ - Pünkösd a hegyen”

Május 19-éről 20-ára virradó éjszakán szentségimádással egybekötött Szentlélekváró virrasztást tart a Hegyközi Karizmatikus Megújulás. Helyszín a sátoraljaújhelyi Szár-hegy (Magyar Kálvária) tetején lévő Szent István kápolna. A szombat délután fél 5 órától vasárnap reggel 8 óráig tartó összejövetel középpontjában az Eucharisztia áll, emellett dicsőítés, tanítás, tanúságtételek valamint nyitó- és záró szentmise szerepel a tervezett programban. Bővebb információ a plakátokon és...

„Isten munkatársai vagyunk” - egyházközségi munkatársak találkozója az egri bazilikában

„Isten munkatársai vagyunk” (1Kor 3,9) mottóval rendezik meg az EGYHÁZKÖZSÉGI MUNKATÁRSAK TALÁLKOZÓJÁ-t 2018. május 12-én, szombaton az Egri Bazilikában. A találkozó programja: 8.30 Regisztráció, a Bazilika főbejáratánál. (Gyónási lehetőség a Bazilikában) 9.00 Napközi imaóra (Szeminárium kispapjaival) 9.10 Bazilika bemutatása (Dr. Csizmadia István) 9.30 Főpásztori köszöntő Előadások: 9.40 Dr. Racs Csaba: A jeruzsálemi templom munkatársai 10.05 Dr. Török László: Az ap...

Anyáknapi orgonahangverseny

Anyáknapi orgonahangverseny lesz, 2018. május 6-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel a mezőkövesdi Szent László Király-templomban (Nagytemplom). A hagyomány szerint orgonakoncert keretében emlékeznek meg a Szűzanyáról, az Édesanyákról és a Nagymamákról. Az egyházközség nevében a jelenlévőket köszönti Medvegy János apát-plébános. Minden ünnepeltet és érdeklődőt szeretettel vár Mozer János és családja.


Emlékkonferencia Szmrecsányi Lajos egri érsek halálának 75. évfordulójára

Szmrecsányi Lajos egri érsek 75 éve, 1943. január 28-án hunyt el. „Aranyszívű, apostoli lelkű, szociális érzésű, építő, fennkölt gondolkodású, önfeláldozóan jótékony főpásztor volt – írta róla Kriston Endre. Szinte halála pillanatáig dolgozott, utolsó intézkedésével is templomot építetett az egyházmegyéjében. Szmrecsányi Lajos a sáros megyei Darócon született 1851. április 26-án ősi nemesi családban. A középiskolai tanulmányait Debrecenben és Eperjesen, a teológiait pedig Eg...


Kolping akadémia Miskolcon

A miskolci Szent Anna Plébánián „A család helye a keresztény és a civil társadalomban” címmel, Körmendi Gábor és felesége Zsófi a magyarországi házas hétvége lelkiségi mozgalom tartományi felelősei tartanak előadást április 9-én, hétfőn este fél 7-től. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Isteni Irgalmasság imaóra Egerben

Szeretettel várják a kedves híveket április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján 15.00-tól a miskolci Minorita-Nagyboldogasszony templomban Isteni Irgalmasság imaórára, majd azt követően szentmisére, melyet Kalna Zsolt minorita tartományfőnök-plébános mutat be.


Komjáti, ünnepi szentmise és szobormegáldás

11.30 óra Komjáti - Ternyák Csaba egri érsek ünnepi szentmisét mutat be, majd a templomkertben megáldja dr. Vanyó László professzor úr mellszobrát.

Az Egri Törvényszék felújított épületének ünnepélyes megáldása

11.00 óra -  az Egri Törvényszék felújított épületének ünnepélyes átadása Az Egri Törvényház emléktábláját felavatja és az épületet megáldja: Ternyák Csaba egri érsek

Keresztút Ecséden

A múlt évhez hasonlóan a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és az Ecséd Egyházközség közös szervezésében, több civil szervezet részvételével kerül megrendezésre idén is az Élő Keresztút Ecséden. A közösen szervezett és megrendezésre váró esemény hagyományteremtő céllal jött létre; s idén a fiatalabbak és résztvevő családok számára az alkalomnak megfelelően színesítjük. Idén a Rózsa Sándor Hagyományőrző Lovas Egyesület pár tagjával fogják emelni a Nagypénteki keresztút ün...


Élő keresztút Ecséden

  március 30. (Nagypéntek) 12°° óra Mindenszentek Római Katolikus Templomtól – Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnáig   A múlt évhez hasonlóan a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és az Ecséd Egyházközség közös szervezésében, több civil szervezet részvételével kerül megrendezésre idén is az Élő Keresztút Ecséden. A közösen szervezett és megrendezésre váró esemény hagyományteremtő céllal jött létre; s idén a fiatalabbak és résztvevő családok számára az alkalomnak...


Zarándoklat a papi hivatásokért

2018. március 24-én, szombaton a papi hivatásokért felajánlott gyalogos zarándoklat indul Bogácsról Szomolyán át Egerbe.A zarándoklat az egri Szent Bernát ciszterci templomban 18 órakor kezdődő szentmisével zárul.Találkozó: 10.30-kor a bogácsi Szent Márton-templomnálTáv: 15 kmJelentkezés és bővebb információ: Farkas Emese – 30/701-4747Mindenkit szeretettel várnak!

Eged-hegyi keresztút - Programváltozás!

Programváltozás! A Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a márc. 24. szombatra meghirdetett Eged-hegyi keresztút útvonala, a kedvezőtlen időjárás miatt módosul. Az indulás időpontja változatlanul 10 óra, az egri Minorita templom elől. A menet azonban csak a műút végéig megy, nem a hegy tetejéig, és a stációk alatt vissza érkezik a Dobó térre.  Az utolsó állomás a Minorita templomban lesz. A kersztútat vezeti Cebula Pawel minorita szerzetes.

Nagyböjti zenés áhitat Egerben

 Vasárnap Március 11-én délután 3-kor az egri Kisasszony Templomban Nagyböjti zenés áhitat lesz. Közreműködnek: a Fertálymesterek kórusa Dudás Anna vezetésével és Korpás Zoltán Mécs László versmondó. 

Nagyböjti lelkigyakorlat Miskolcon

A Miskolc-selyemréti Szent István  templom március 16-án (pénteken)  17-én( szombaton) és 18-án( vasárnap)  17.00 órai szentmise keretein belül tartja Nagyböjti lelkigyakorlatát. A lelkigyakorlat vezetője: Kővári Ferenc Dávid testvér. ( Dávid testvér) A vasárnapi befejező napon a szentmise végén, a betegek szentségének kiszolgáltatására kerül sor.   Tóth Béla plébános


Húsvét

10.00 óra, egri bazilika - Ünnepi szentmise

Húsvéti vigilia

20.00 óra, egri bazilika - Érseki szentmise és feltámadási körmenet

Nagypéntek

15.00 óra, egri bazilika - Az Úr szenvedésének ünneplése 20.00 óra, Fájdalmas Anya templomtól indul a fáklyás keresztút a várba. A záró elmélkedést Ternyák Csaba egri érsek tartja.

Nagycsütörtök

9.00 óra, egri bazilika - Olajszentelési mise, az idén bérmálkozó fiatalok részvételével 18.30 óra, egri bazilika - Szentmise az utolsó vacsora emlékére

Nagyhétfő

11.00 óra, egri bazilika Megemlékező érseki szentmise Ács István egri segédpüspök halálának 25. évfordulója alkalmából a füzéri hívekkel

Virágvasárnap

10.00 óra, egri bazilika - "Ifjúsági találkozó", barkamegáldás a Pyrker téren, ünnepélyes bevonulás az érseki szentmisére 16.00 óra Kömlő - Érseki szentmise

Egészen szép vagy, Mária - kiállításmegnyitó

17.00 óra Eger, Érseki Palota Látogatóközpont Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely Szűzanya szobor ruháiból készített időszaki kiállítás megnyitója (A kiállítás október 8-ig tekinthető meg.)

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

17.00 óra Eger, Szent Bernát templom Jubileumi ünnepség az Érseki Szent József Kollégium fennállásának 25. évfordulója alkalmából, Érseki hálaadó szentmise


Ad Missio

17.00 órától Egerben, a Redemptoris Mater Missziós Szemináriumban: Érseki szentmise, papnövendékek Ad Missio-ja

„Szabadíts meg a gonosztól- a gonosz lélek működése”

A miskolci Szent Anna Plébánia Kolping termében „Szabadíts meg a gonosztól- a gonosz lélek működése” címmel, Szabó József az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tart előadást március 5-én, hétfő este fél 7-től. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Szentségimádás a hegytetőn

A Hegyközi Karizmatikus Megújulás március 2-án, elsőpénteken 20 órától a sátoraljaújhelyi Szár-hegy tetején lévő Szent István kápolnánál csendes szentségimádást tart Magyarország és a térség lelki megújulásáért. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Nyílt nap az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Február 24-én nyílt nap lesz az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. Ha szeretne jobban megismerkedni az iskolával, a tanítási elvekkel, tanárokkal valamint az iskolában tapasztalható családias légkörrel, látogasson el az intézménybe ezen a napon! A nyílt tanórák látogatása mellett a szülőknek  iskola bemutató fórumot tartanak, miközben a gyermekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, így az egész családnak tartalmas programot ígér ez a délelőtt. Szeretettel vár...

Márton Árpád erdélyi festőművész ÉLET-JELEK című kiállítása az Egri Érseki Palotában

Február 8-án, csütörtökön  16 órakor nyílik  meg Márton Árpád erdélyi festőművész ÉLET-JELEK című kiállítása az Egri Érseki Palotában. A tárlatot Ternyák Csaba egri érsek nyitja meg, közreműködik Banner Zoltán művészettörténész és Gyura Fanni népdalénekes. A megnyitó előtt 14 órától az Eszterházy Károly Egyetemen, a Líceum 302-es termében beszélgetés lesz a művésszel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hamvazószerda

18.30 óra, egri bazilika Hamvazószerdai érseki szentmise

Betegek világnapja, Eger

11.00 óra Eger, Fájdalmas Anya templom Betegek világnapja A szentmisét bemutatja és a betegek szentségét kiszolgáltatja: Ficzek László általános helynök

Betegek világnapja, Miskolc

10.30 óra, Miskolc, B-A-Z Megyei Kórház kápolna Betegek világnapja alkalmából érseki szentmise és a betegek szentségének kiszolgáltatása.

Ökumenikus imahét Egerben és Miskolcon

Egerben 17 órától a baptista templomban hirdet igét Demkó Balázs görögkatolikus parókus. Miskolcon a minorita templomban igét olvasHangóné Birtha Melinda református lelkész, igét hirdet Hangó István református lelkész.  

Ökumenikus imahét Egerben és Miskolcon

Egerben 17 órától a baptista imaházban Demkó Balázs görögkatolikus parókus hirdet igét. Miskolcon 16 órától az egyetemen tartandó találkozón részt vesz Ternyák Csaba egri érsek és a történelmi egyházak püspökei lelkészei, papjai. 

Ökumenikus imahét Egerben és Miskolcon

Egerben 17 órától a Ciszter templomban Aklan Béla evangélikus lelkész hirdet igét, ezt követően Taizéi imaest lesz. Miskolcon aDeszkatemplomban igét olvas Bárány Péter görög katolikus segédlelkész, igét hirdet Lipcsák János római katolikus plébániai kormányzó.

Ökumenikus imahét Egerben és Miskolcon

Az egri Bazilikában 17 órától Tóth Imre református lelkész hirdet igét. Miskolcon, a Mindszenti templomban Szabó Sándor református lelkész olvas igét, igét hirdet  Sándor Frigyes evangélikus esperes.

Ökumenikus imahét Egerben és Miskolcon

Egerben 17 órától az evangélikus temolomban id. Zentai László baptista lelkész hirdet igét. Miskolcon, a Belvárosi evangélikus templomban 17 órától Salai Szabolcs görög katolikus segédlelkész olvas igét, igét hirdet Kalna Zsolt minorita szerzetes.

Ökumenikus imahét megnyitása

Ezen a napon minden felekezet saját templomában nyitja meg az Ökumenikus imahetet.

Egész napos szentségimádás az egri Szent Bernát ciszterci templomban

A héten pénteken egész napos szentségimádás lesz az egri Szent Bernát ciszterci templomban. A szentségimádási nap a reggel 8 órai szentmisével kezdődik, majd este 6 órakor a szokásos havi karizmatikus szentségimádási órával zárul  amelyre szeretettel várják az egri és környéki lelkiségi mozgalmak közösségeit.

Szentlélek szeminárium indul Sárospatakon

Szentlélek szeminárium indul Sárospatakon, a Bazilika plébániáján január 27-től. Az alkalmak 8 héten át szombatonként 14.00-16.00 óra között lesznek. A lelkigyakorlatot Bereczkei Miklós plébános, Dr. Melles Tivadar parochus, Bakos Tamás káplán, Varga András plébános, és Bodolóczky Emil parochus vezetik: Jelentkezni lehet Hornyák Jánosnénál a 30/962-80-63-as telefonszámon. Rusznák Istvánnénál a 30/617-35-88-as telefonszámon. Jelentkezési határidő: 2018. január 1...

Eucharisztia Ünnep Homrogdon

Eucharisztia Ünnep lesz Homrogdon a Krisztus Teste és Vére templomban január 24-én. Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök katekézise 16 órakor kezdődik, melyet 16:45-től bűnbánati liturgia követ. A szentmise 17 órától lesz, a szentségimádás pedig 18 órakor.

Urunk bemutatása - Gyertyaszentelő Boldogasszony

Urunk bemutatása - Gyertyaszentelő Boldogasszony Megszentelt élet napja, könyörgő nap a szerzetesi hivatásokért. Az ünnepi szentmisét bemutatja: Ternyák Csaba egri érsek 17.00 óra, egri bazilika

Országos Lelkipásztori Napok

Teljes program IDE KATTINTVA.

Országos Lelkipásztori Napok, nyitó szentmise

Országos Lelkipásztori Napok nyitószentmiséjének főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek lesz. 15.30 óra, Eger, Érseki Papnevelő Intézet kápolnája Teljes program IDE KATTINTVA.

Ökumenikus imahét kiemelt alkalma, Miskolc

Ökumenikus imahét kiemelt alkalma, ökumenikus istentisztelet a történelmi egyházak vezetőinek igehirdetésével 16.00 óra, Miskolci Egyetem

Ökumenikus istentisztelet, Eger

Ökumenikus istentisztelet - igét hirdet: Ternyák Csaba egri érsek 17.00 óra Eger, református templom

Szarvas Péter esperes, plébános önálló estje Miskolcon

Álomodtam egy szép világról címmel első önálló estjét tartja Szarvas Péter esperes plébános 2018. vízkeresztjének napján, január 6-án este 7 órától a miskolci Szent Anna-templomban. Erre invitál videómeghívónkban:

Szentlélek szeminárium Egerben

Szentlélek szeminárium indul Egerben, a Szent János Házban 2018. január 13-án. A tíz hetes lelkigyakorlatra, melyet Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa és Koós Ede atya tartanak, minden szombaton 16 órától 18 óráig várják az érdeklődőket. Jelentkezni január 6-ig lehet a Bazilika sekrestyéjében, és a szeminárium portáján található, vagy a szentlelek2016@gmail.com email címen igényelhető jelentkezési lap leadásával.  További információ a +36/30/260-5778...

Érseki hálaadó szentmise a 25 éves püspöki évfordulón

2018. január 6. - Vízkereszt ünnepe. Dr. Ternyák Csaba egri érsek püspökké szentelésének 25. évfordulóján, 10.00 órai kezdettel hálaadó szentmisét mutat be az egri bazilikában. A szentmise ünnepi szónoka Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. A Főpásztor a szentmisére szeretettel hívja és várja az egyházmegye papjait és híveit!

Év végi hálaadás az egri bazilikában

December 31-én, vasárnap 18.30 órakor év végi hálaadó szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában.

Karácsonyi ünnepi szentmise az egri bazilikában

December 25-én, hétfőn 10 órakor karácsonyi ünnepi szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában.

Éjféli mise az egri bazilikában

December 24-én, vasárnap éjféli szentmisét celebrál Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában.

Karácsonyi hangverseny Mezőkövesden

A mezőkövesdi Szent László Fesztiválkórus december 26-án, kedden 15.30 órakor tartja 23- ik karácsonyi hangversenyét a helyi Szent László Templomban. Beszédet mond Ft.Dr.Medvegy János apát- plébános, kerületi esperes.

"Karácsonyi orgonamuzsika" Mezőkövesden

December 24-én, Szenteste, 23 órai kezdettel, az éjféli szentmise előtt 1 órával, hagyományos "Karácsonyi Orgonamuzsikával"várják az érdeklődőket a mezőkövesdi Szent László Templomba.

Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után című konferencia

Az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt a   Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után című konferenciára.   Időpont: 2017. december 15. 9:30 óra Helyszín: Országház, Felsőházi ülésterem 1055 Budapest, Kossuth tér 1–3.   A konferenciát megnyitja Kövér László, az Országgyűlés elnöke.   Köszöntőt mond Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konfe...
Egymillió Csillag a Szegényekért adománygyűjtő akció

December 5-én kedden 16:30-kor az Érseki Palota udvarán az Egymillió Csillag a Szegényekért adománygyűjtő akcióra várják a jó szándékú, adományokat felajánló embereket.

Előadás Dr. Vizy Miklós c. prépost, kanonok életéről

Dr. Vizy Miklós c. prépost, kanonok úr életét bemutató előadás a Plébánia Templomban. Az Egri Kisboldogasszony Plébánia 2017. december 9-én Szombaton 10 órai kezdettel megtartandó előadásra szeretettel hív és vár minden érdeklődőt! Az előadást tartja Szabó Tamás.


Csiszér László Egerben

Csiszér László és zenekara teljesít zenei szolgálatot az egri Szent Bernát Ciszterci templomban november 19-én, vasárnap  a reggel 8 órakor  kezdődő szentmisén. Szeretettel várja erre a szentmisére a kedves testvéreket az egri karizmatikus közösség.Őszi Szent Erzsébet Napok Sárospatakon

      Őszi Szent Erzsébet Napok Sárospatak, 2017. november 14-26. November 14. kedd: Boldog Mária Merkert liturgikus emléknapja 16.15  Rózsafüzér. Boldog Mária Lujza ereklyéjének kihelyezése és litániája. 17.00  Ünnepi szentmise a Szent Erzsébet Nővérek Kongregációja társalapítója és első rendfőnöke tiszteletére a bazilikában.             A szentmisét bemutatja, homíliát mond: Ft. Varga András olaszliszkai plébános   November 16. csütörtök: Szent Erzsébet ha...

Adventi virrasztás és szentségimádás Egerben

December 5-én kedden 20 órától 24 óráig adventi virrasztást és szentségimádást szervez az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség a Jézus Szíve Plébánián )Eger Maklári út 91.) így készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Papi rekollekció Miskolcon

Papi rekollekciót tartanak Miskolcon, az egri főegyházmegye papsága részére november 15-én, délelőtt 10 órától, a Mindszenti plébánia közösségi termében.

25 éves a sátoraljaújhelyi katolikus oktatás

Ternyák Csaba egri érsek a sátoraljaújhelyi katolikus iskolai oktatás újra indításának negyedszázados ünnepén 2017. november 28-án 11 órakor szentmisét mutat be a Főplébánia templomában. A katolikus iskolák diákjai, tanáraikkal és a város vezetése együtt mond köszönetet és ad hálát az eltelt 25 esztendő oktatásáért. Szervező: V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Óvoda


Szent Imre-búcsú Nagyrédén

Nagyrédén a Szent Imre-búcsút november 5-én vasárnap fél 12-kor tartjuk. A szentmisét Kozmai Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítója mutatja be. Éppen harminc éve annak, hogy Imre atya és Csilla Freifrau von Boeselager bárónő között megszületett a szándék, egy hatékony karitatív együtt-működésre. Ez lett az alapja a Magyar Máltai Szeretetszol-gálatnak, amely 1989 augusztusa és novembere között 50 000 Keletnémet menekültről gondos-kodott. Ugyan annak az eszten...


Zarándoklat Székesfehérvárra

"Egy napos zarándoklatot hirdet az egri Szent Bernát templom. A zarándoklat célállomása Székesfehérvár, ahol a templom mártíremlékű plébánosának, Debreczeni Sixtus ciszterci szerzetespapnak a sírjánál mutatnak be szentmisét a helyi ciszterci templomban. A zarándoklat szándéka papi és szerzetesi hivatásokért való imádság. A program egésznapos. A zarándoklat időpontja november 11. szombat. Indulás reggel fél 7-kor a Dr. Nagy János utcából, érkezés ugyanoda az esti órákban. A za...

Hálaadó érseki szentmise a Szent István Rádió és Televízió indulásának évfordulóján

2017. november 10-én az egri Bazilikában hálaadó szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Szent István Rádió alapításának 17., a Szent István Televízió indulásának 6. évfordulóján. A szentmisére szeretettel várnak mindenkit!

Örökfogadalom Miskolcon

11 óra Miskolc Mindszent plébániatemplomÉrseki szentmise keretében: Mészáros Judit Ágnes Ráhel TORG és Szász Csilla Rita TORG nővérek örökfogadalma

Hálaadó érseki szentmise

Hálaadó érseki szentmise a Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégium alapításának 20 évfordulója alkalmából 11 órától.


Karitász vásár Kazincbarcikán

A Kazincbarcikai Karitász csoport idén is megrendezi a jótékonysági KARITÁSZ VÁSÁRT. December 7-én a Don Bosco Sport központban. Kérik, hogy, akik tudnak, támogassák e kezdeményezést. Tiszta és más számára használható ruhával, cipővel, de különösen könyvekkel, kézimunkával, sporteszközökkel, működőképes háztartási és műszaki eszközökkel járuljanak hozzá a vásárhoz.

Szent Erzsébet napi adománygyűjtő vásár

Egerben a Szent Erzsébet napi adománygyűjtő vásárát idén is megrendezi  a Főplébánia Karitász Csoportja a Bazilika oldalbejáratánál november 11-12-én, melynek bevételéből karácsonyi csomagot készítenek a rászorulóknak. Hálás szeretettel fogadják a felajánlásokat a sekrestyében. Játékokat, kézimunkákat, apró ajándékokat várnak.


Fatimai engesztelő imanap Jánoshidán

Fatimai engesztelő imanap lesz Jánoshidán október 13-án. 10 órakor kezdődik a rózsafüzér imádkozása. 11 órától az ünnepi szentmisét  Kladiva Imre, jászapáti plébános mutatja be. A szentmise után körmenet lesz. Az évtizedek óta megrendezendő imanapra hívják és várják a kedves híveket.

Az egri Szent Bernát templom búcsúi ünnepe

E hétvégén, október 15-én tartja az egri Szent Bernát templom búcsúi ünnepét. A búcsúi szentmise vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik, amit Bérczi László Bernát ciszterci kormányzóperjel, a magyarországi ciszterci szerzetesrend jelenlegi vezetője mutat be. A szentmisén közreműködik az Agria Vegyeskar. A búcsúi szentmisét követően szentségimádás veszi kezdetét, ami délután 3 óráig tart. Akkor a jelenlévők Oltáriszentség litániát imádkoznak a 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Ko...

Ministránstalálkozó Eger, 2017

  Ternyák Csaba egri érsek, immár tizedik alkalommal hívja és várja az Egri Főegyházmegye ministránsait az egri bazilikába, az Egyházmegyei Ministráns Találkozóra. A találkozóra 2017. október 7-én kerül sor, meghívott vendége pedig Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. A fatimai jelenések 100. évfordulóján a találkozó mottója, Máriának a kánai menyegzőn elhangzott kérése: „Tegyetek meg mindent, amit mond!” (Jn 2,5) A Főpásztor szeretettel várja a...


Szent István Rádió és Televízió véradása

„Tégy jót!” – ezzel a mottóval szervezett először véradást a Szent István Rádió és Televízió 2016-ban. A sikeren felbuzdulva a szerkesztőség ismét várja a donorokat 2017. október 6-án 14 órától 18 óráig az Egri Érseki Palotába véradásra.  Minden önzetlen segítő ajándékcsomagot kap. Az esemény keretében adják át a Magyar Vöröskereszt munkatársai az országos felsőoktatási véradóverseny díját a Hittudományi Főiskolának 15 órakor. Az esemény a Magyar Vöröskereszt és a Területi...

Szentmise a fiatalok tisztaságáért

Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében 2017. október 18-án 19:00 órától szentmisét mutatnak a fiatalok tisztaságáért. Helyszín: A Líceum kápolnája. A szentmisét Ft. Ailer Gellért plébániai kormányzó, vicerektor mutatja be. A zenei szolgálatot a Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági Ének – és Zenekara látja el. Az imaszándékhoz a következő városok is csatlakoznak: Budapest, Debrecen, Brassó, Kecskemét, Sülysáp, Szombathely, Hódmezővásárhely, Érsekújvár, Piliscsaba,...

Kána lelki hétvége Egerben

Kána lelki hétvégét szervez házaspárok részére a Chemin Neuf Közösség és az Egri Érsekség október 14-15. szombat délutántól vasárnap délutánig a  Szent János Lelkigyakorlatos Házban. A hétvége témája: Tartós a házasságod? Lesz idő a házaspároknak egymásra, az imára, lesznek előadások és tanúságtételek és természetesen szentmise is! Jelentkezés és információ: egerkana@gmail.com címen. Bővebb információ a Kána misszióról: https://www.chemin-neuf.hu/hu/chemin-neuf-kozosseg/...

Az egri Bazilika Szent Mihály búcsúja

Az egri  Bazilika Szent Mihály búcsúját október 1-jén, vasárnap lesz az esti fél 7-es szentmise kertében, melynek főcelebránsa  Stanislav Stolárik a Rozsnyói Egyházmegye püspöke lesz.

Az egri Bazilika egyházközségi napja

Az egri Bazilika egyházközségi napja szeptember 30-án lesz a Szent Imre Katolikus Iskola Kossuth utcai (volt angolkisasszonyok) épületében. A program de. 9-től du. 3 óráig tart, melyen lesz szabadtéri főzés és gyermekprogram, kínáljuk meg egymást azzal, amit sütöttünk-főztünk” vendéglátás, a plébániai közösségek életével való ismerkedés, valamint sok hasznos információ. • Este pedig hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a jubiláns házaspárok találkozóját. Az esti fél 7-es...


Szentségimádás az egri ciszter templomban

                                            SZENTSÉGIMÁDÁS a Szent Róbert Konvent szervezésében Eger, Szent Bernát Templom, 2017.szeptember 21. csütörtök,18.00. „Szeretet az Isten, aki a szeretetben marad, Istenben marad és Isten őbenne.” /1 Jn 4, 16/ „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér.Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet én adok, a testem a világ életéért.” /Jn 6, 51-52/ Jöjjetek imádjuk!  Gyere Jézus elé!  JÉZUS VÁR TERÁD!Rószaszentmárton ünnepe

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat, valamint Rózsaszentmárton Római Katolikus Plébánia nevében tisztelettel meghívom a 2017. szeptember 22-én, valamint a szeptember 24-én tartandó Rózsaszentmártoni Hármas Évfordulós Ünnepségre, melyet a község első írott említésének 950, első okleveles említésének 750, valamint a Fancsalból Rózsaszentmárton név viselésének 125 éves évfordulója alkalmából rendezünk.   Szeptember 22. Művelődési Ház és Könyvtár, Kossuth Lajos út 1/a. 10:0...


Kisboldogasszony búcsú Egerben

AZ EGRI KISBOLDOGASSZONY TEMPLOM BÚCSÚJA EBBEN AZ ÉVBEN SZEPTEMBER 10-ÉN VASÁRNAP LESZ. DÉLELŐTT 10 ÓRAKOR AZ ÜNNEPI SZENTMISÉT, MAJD AZ AZT KÖVETŐ KÖRMENETET RACS CSABA ATYA TEOLÓGIAI TANÁR, EGERBAKTAI PLÉBÁNOS MUTATJA BE.   DÉLUTÁN 16 ÓRAKOR AZ ÜNNEPI SZENTMISÉT, MAJD AZ AZT KÖVETŐ KÖRMENETET FÜLECZKI ISTVÁN ATYA EGYETEMI LELKÉSZ, AZ EGRI JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA KÁPLÁNJA TARTJA.   SZERETETTEL HÍVJUK ÉS VÁRJUK A KEDVES HÍVEKET!

Zenés áhítat az egri bazilikában

Zenés áhítatsorozat kezdődik az egri bazilikában, melyre első alkalommal 2017. szeptember 3-án, 19.30 órakor kerül sor.

Egyházközségek találkozója

Az előző évhez hasonlóan, 2017. szeptember 9-én 10.00 órától Egyházközségek Találkozóját szervez az egri Fájdalmas Anya, a felsőtárkányi, felnémeti, szarvaskői egyházközség.         Helyszín: a felsőtárkányi tó       10.00 regisztráció a helyszínen       10.30 Köszöntő - Pásztor Pascal, plébános       11.00 Előadás,  Kakuk Ferenc, érseki titkár       12.00 Kötetlen beszélgetés, szerény agape Előzetes regisztráció a sekrestyékben Szentmisék előtt, vagy a Fájdalmas Anya...


A szeminárium kápolnájának búcsúja

A szeminárium kápolnájának búcsúja augusztus 15-én kedden lesz Nagyboldogasszony ünnepén. A szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik, melyet Dr. Linczenbold Levente teológiai tanár, tardi plébános mutat be. Szeretettel hívják és várják a kedves híveket.

Szentségimádás és búcsú a Miskolc-Selyemréti Szent István templomban

A Miskolc-Selyemréti Szent István templom évi egésznapos szentségimádási napját 2017. augusztus 19-én, szombaton 8-18 óráig tartja a miskolci egyházközségek imaóráival. A templom búcsúja augusztus 20-án, vasárnap 10 óra 30 perctől lesz. Az ünnepi szentmisét Szabó József Béla c. kanonok, zenei igazgató, ny. plébános mutatja be. Szeretettel hívják és várják a híveket!

Rószafüzér imatalálkozó Sátoraljaújhelyen

Rózsafüzér imatalálkozót tartanak a sátoraljaújhelyi Piarista templomban augusztus 14-én 15 órától. Szeretettel hívják Zemplén, Bodrogköz, Hegyalja, határon innen és a határon túli települések rózsafüzértársulatainak tagjait, a templomi híveket és a közösségben együtt imádkozni szerető keresztény testvéreket.

Ünnepi szentmise a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál

Ez évben augusztus 13-án (vasárnap)  15°° órai kezdettel kerül sor a Nagyboldogasszony ünnepi szentmisére és körmenetre a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál! Az ünnepi eseményen szeretnénk emlékezni a Boldogasszony kápolna alapkőletételének 15. évfordulójáról, s mindazokról, akik segítették, hogy megépülhessen. Szeretettel várunk minden zarándokot, hagyományőrzőt, hogy méltó alkalom keretében foganatosítsuk a Nagyboldogasszony iránti tiszteletünket, és felajánljuk Nemz...

Érseki szentmise Kazincbarcikán, a Szent Család templom felszentelésének 10. évfordulóján

27-én,  vasárnap 10 óra 30 perctől Kazincbarcikán szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Szent Család templom felszentelésének 10. évfordulóján.

Szent István napi ünnepi szentmise, kenyérmegáldás és szoboravatás Egerben

20-án, vasárnap 17 órától az  Egri bazilikában Szent István napi ünnepi szentmise, és kenyérmegáldás lesz, majd 18 óra 15 perckor az  Érseki Palota Látogatóközpont díszkertjéban  Szent István király új szobrának megáldó ünnepsége.

Érseki szentmise a miskolci Minorita templom búcsúnapján

15-én, kedden 18 órától Miskolc Minorita templomban érseki szentmise lesz a templom búcsúnapján.

Érseki szentmise Novajon

13-án, vasárnap 18 órától Novajon a 70 éves plébániatemplom Nagyboldogasszony búcsúján szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri ések és megáldja a felújított templomtetőt és templombelsőt.   

Érseki szentmise a máriabesnyői bazilika főbúcsúján

13-án,  vasárnap 10 órától a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikában szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a bazilika főbúcsúján.

A fatimai jelenés 100. évfordulója évében érseki szentmise Istenmezején

Augusztus 12-én,  szombaton 18 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Istenmezején.   

Érseki szentmise Urunk színeváltozása ünnepén

Augusztus 6-án,  vasárnap 10 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek az  Egri bazilikában Urunk  színeváltozása ünnepén.

Borkóstoló az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban

  2017.08.18-án pénteken, 17.00 órától az Érseki Palota megtekintésével indul a borkóstoló, majd kb. 18.00 órától az egri borvidék Thummerer pincészetének ötféle borát  ízlelhetik meg a látogatók. A vendéglátók pogácsát és különféle sajtokat kínálnak a borok mellé. Részvételi díj: 2.900.-/fő, melyet a palota pénztárában lehet megvásárolni.

Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán művész házaspár időszaki kiállítása

2017.08.11-én pénteken, 17.00 órai kezdettel tartják Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán keramikusművészek kiállításának megnyitóját az Egri Érseki Palotában. A kiállítást megnyitja: Dr. Löffler Erzsébet helyszín: Mályva terem A belépés díjtalan!

A miskolci Szent Anna templom Szent Anna búcsúja

A miskolci Szent Anna templom Szent Anna búcsúját ebben az eszetendőben július 30-án vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise 1/2 11 órakor kezdődik, amelyet Papp Tihamér ferences atya fog tartani. Az ünnepi szentmisére és az azt követő ünnepi körmenetre szeretettel várunk minden kedves hívőt és érdeklődőt!   Tisztelettel: Szarvas Péter esperes, plébános

Seregély István ny. egri érsek püspökké szentelésének 30. évfordulóján hálaadó szentmise

Július 25-én 18 óra 30 perctől az  Egri bazilikában Seregély István ny. egri érsek püspökké szentelésének 30. évfordulóján hálaadó szentmise lesz.

Virrasztás, engesztelés Magyarországért és Jászalsószentgyörgyért

Nagybolodogasszony és Szent István király ünnepéhez kapcsolva imavirrasztást tartanak Jászalsószentgyörgyön  augusztus  18-án pénteken 22 órától a templomban. A virrasztás célja hazánk és a település lelki megújulása.  A virrasztás menete: 22 órától rózsafüzér 22:30 keresztúti ájtatosság 23:15  éjfélig Szentségimádás, ahol az egyházközségi képviselőtestület,  a KÉSZ és a Karitász tagjai imádkoznak saját maguk és közösségeik lelki megújulásáért. Éjfélkor szentmise keretéb...

Rózsafüzér eső az Alföldön

A Hanyi Katolikus Nyár ünnepségsorozat július 29-én folytatódik 10órai kezdettel a Hanyi kápolnánál a 31-es út mentén. Három nemzedék napja címmel a nagyszülőknek, szüleiknek és gyermekeiknek kínál lelki és kulturális feltöltődést. A kápolnánál 10 órától veszi kezdetét a lelkinap Lengyel Gyula atya elmélkedése A nagyszülők szerepe korunk társadalmában címmel. Ezt követően a Mária-légió lelkiségi mozgalom mutatkozik be, 11 órától Farkas Gusztáv atya, ebéd után 15 órától Zachar...

Kamarakórusok találkozója és hangversenye a Hanyi kápolnánál

Kamarakórusok találkozója és hangversenye lesz a 31-es út melletti Hanyi kápolnánál július 22-én szombaton 10 órától. A rendezvényen az alábbi kórusok vesznek részt: Fertálymesterek kórusa – Eger: A Family családi kórus Eger, Jászapáti Egyházközség Kórusa, Jászszentandrási Kamarakórus, Káli Egyházközség Kórusa, Melódia női kar Nagytálya-Maklár és a Ponticello kórus Erdőtelekről és Tenkről. A program a következő lesz: 9-10 óra között rövid próba lehetőség 10 órától...

Cursillosok Ultreyája a Hanyi kápolnánál

A Cursillosok Ultreyáját a 31-es út melletti Hanyi kápolnánál július 15-én szombaton 9 órától tartják. A gyülekező után az erdőtelki-tenki kamarakórus, a Ponticello ad félórás hangversenyt. Fél 11-től „Életvezetésem” címmel Lengyel Gyula atya elmélkedése hangzik el. 11órától az ünnepi szentmise, majd 12:30-tól közös ebéd lesz. 14 órától kis csoportokban a délelőtti elmélkedésről lesz beszélgetés. 15órától a kis csoportok vezetőinek beszámolója hangzik el 16 órától ünnep...Szív-búcsú Mezőkövesden

A mezőkövesdi hagyományos Szív-búcsút idén június 25-én, vasárnap tartják. A búcsú előtti két estén lelki előkészület lesz, június 23-án, pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepén este 8-kor kezdődik a szentmise, amelynek végén gyertyás körmenet indul a templom melletti Kavicsos-tóhoz, ahol az egyház imáját, a Kompletóriumot a város családjaiért ajánlják fel. Június 24-én, a szombati előesti szentmise este 6 órakor kezdődik, melyet Dr. Katona István ny. egri segédpüspök tart...

Ózd - beavató szentségek kiszolgáltatása érseki szentmise keretében

Június 30-án, pénteken 10 órától az ózdi Szent Kereszt templomban szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek és kiszolgáltatja a beavató szentségeket.

Vizsoly - a megújított Keresztelő Szent János templom megáldása érseki szentmise keretében

Június 25-én, vasárnap 16 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a vizsolyi Keresztelő Szent János Születése plébániatemplomban, megáldja a külsőleg megújított templomot.


Szent Antal búcsú az egri Minorita templomban

Június 13-án Szent Antal búcsú lesz a Minorita templomban. 12-től szentségimádás, 17 órától búcsúi szentmise. Szeretettel hívnak várnak mindenkit a közös imádságra, ünneplésre.

Érseki szentmise a XXIII. Jász Világtalálkozón, Jászladányban

Június 24-én,  szombaton, a XXIII. Jász Világtalálkozón Jászladányban 9 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek.

Úrnapi érseki szentmise, körmenettel Homrogdon

Június 18-án,  vasárnap 16 órától Homrogdon, a Krisztus Teste és Vére Plébániatemplomban Úrnapi érseki szentmise lesz, körmenettel.  

Úrnapi érseki szentmise körmenettel

Június 18-án,  vasárnap 10 órától az  Egri bazilikában  Úrnapi érseki szentmise lesz, körmenettel.  

Diakónus- és papszentelés

Június 17-én,  szombaton 10 órától Ternyák Csaba egri érsek az egri székesegyházban pappá szenteli Holló Gábor és Maksó Péter diakónusokat, diakónussá szenteli Czókoly Sándort.

Egyházmegyei katolikus iskolák tanévzáró ünnepsége

Június 13-án,  kedden 10 órától az  Egri bazilikában tartják az Egyházmegyei katolikus iskolák tanévzáró ünnepségét.

Akolitus avatás érseki szentmise keretében

Június 10-én, szombaton 10 órától  Egerben, a  Szent Bernát templomban (Széchenyi u. 17.) akolitus avatás lesz, érseki szentmise keretében.

Pünkösdhétfő Sárospatakon

PROGRAM Sárospatak 2017. június 5. Pünkösdhétfő Szent Erzsébet szentté avatásának 782. évfordulója Helyszína Bodrog parti szabadtéri rendezvénytér   8:30 Regisztráció, gyóntatás kezdete 9:00 Rózsafüzér-        a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjaival és tanáraival. 9:35 Zarándokok köszöntése         Ft. Bereczkei Miklós plébános, Sárospatak 9:45 Első katekézis: A fatimai jelenésekről         Ft. Kecskés Attila főesperes 10:10 Szent Erzsébet litánia...

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

május 20-án újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. „Nagymaros” története több mint négy évtizedre nyúlik vissza, amikor Sillye Jenő és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma nyugalmazott kaposvári megyéspüspök – és Kerényi...


Motoros Búcsú - Kerékpárosok és Motorosok Zarándoklata

Idén a hagyományokhoz híven 11. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú - Kerékpárosok és Motorosok Zarándoklata az Ecséd település szélében található festőien szép Szentkút-völgyében. A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményezője ezen kiemelt eseménynek, s hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink. Továbbá idén is szervezett zarándoklattal csatlakoznak a MotorkerékPálosok közössége....

Eszterházy Károly, a hazai barokk freskófestészet mecénása - előadás az Érseki Palotában

  2017.május 25. (csütörtök) 16.00 Eszterházy Károly, a hazai barokk freskófestészet mecénása címmel tart előadást Jernyei Kiss János. Helyszín: Palota, 1.em. időszaki kiállítás vagy vetítő (létszámtól függően)

Simon András könyvbemutatója az Érseki Palotában

május 20. 16.00 (szombat) Egyvonalban Istennel, önéletrajzi riportkönyv bemutatója. (Szent János Könyvesbolt és Kegytárgykereskedés) Helyszín: Palota, Mályva terem

A múzeumok nemzetközi napja - az Érseki Palotában

Rendkívüli nyitva tartás 10.00-20.00-ig,  tárlatvezetések és előadás keretében. Előadó: Köves-Kárai Petra, cím: Kracker és Eger, az előadás 16 órakor kezdődik. egész napos kedvezményes belépő: 300.-/fő  


Népi vallásosság és hitélet az Egri egyházmegyében a 18-21. században - konferencia Egerben

A Népi vallásosság és hitélet az Egri Egyházmegyében a 18-21. században címmel rendezett konferencia programja: 10.00 Dr. Ternyák Csaba egri érsek megnyitó beszéde 10.10-11.10 Levezető elnök: Buda Péter Dr. Csizmadia István: Zarándoklatok liturgikus háttere Dr. Janka György: A máriapócsi nemzeti kegyhely története Dr. Tengely Adrienn: A vallási élet problémái a 19. század derekán az Egri Egyházmegyében 11.10-11.20 Szünet 11.20-12.20 Levezető elnök: Dr. Barna Gábor D...

Kelemen Didák emléknap

Kelemen Didák emléknap programja 2017. április 28. péntek 15.00-16,00 Köszöntés:  Kalna Zsolt OFM. minorita tartományfőnök, plébános Kelemen Didák verse : előadja  Dr. Hortai Rita             Imaóra 16,10-16,40       Emlékszoba elnevezése Kelemen Didákról a Földes Ferenc Gimnáziumban Rövid megemlékező beszédek:   Kalna Zsolt minorita tartományfőnök  Veres Pál Földes Ferenc Gimnázium igazgatója Emlékszoba megáldása Kelemen Didák emléktábla megkoszorúzása:...


Szentmise a lillafüredi Limpiászi feszületnél

Április 29-én, szombaton 15.30 órakor a lillafüredi Limpiászi feszületnél szentmisét mutat be Kalna Zsolt OFM Conv. tartományfőnök-plébános. Az ilyenkor szokásos perselyadományok a Minorita templom felújítására lesznek fordítva. Szeretettel várják a kedves Híveket!

Imaóra Miskolcon az Isteni Irgalmasság vasárnapján

Április 23-án,  vasárnap Isteni Irgalmasság vasárnapján a miskolci Minorita-Nagyboldogasszony templomban 15.00-tól imaórára, majd szentmisére várják a kedves érdeklődőket!

Hangverseny az Isteni Irgalmasság tiszteletére

Április 23-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján délelőtt 10 órai kezdettel ünnepi szentmise, majd a szentmisét követően hangverseny lesz az egri Szent Bernát ciszterci templomban az Isteni Irgalmasság tiszteletére. Elhangzik többek között Gounod Missa breve-je valamint Telemann d-moll quartett-jének részletei. A hangversenyen közreműködik az Agria Vegyeskar valamint a Heves Klasszikusok Együttes Dudás Anna vezényletével. Szólót énekelnek Dudás Anna és Faludiné Majoros Zsuzsa...


Lengyel zarándokok Egerben

Idén van tíz éve annak, hogy a wieliczkai sóbányászok Egerbe hozták Árpád-házi Szent Kinga sóból készült szobrát a magyar nemzet iránt érzett hálájuk és megbecsülésük jeléül.    E jubileumi alkalomra kétszáz lengyel zarándok érkezik a hálaadó Szentmisére, közöttük a sóbányászok Wieliczkából, a zarándokok Ószandecből,   április 8-án, szombaton 12.00 órára, a Dobó téri Minorita templomba.   A Magyar-Lengyel Barátság Napján, a lengyel zarándokok nevében is szeretettel...


Húsvétváró kézműves foglalkozás az Egri Érseki Palotában

2017.04.06. 14.00-17.00 - Húsvétváró kézműves foglalkozás rövid előadással egybekötve Gyüre Mariann vezetésével. ( Húsvéti hagyományok, népszokások felelevenítése, tojásfestés.)


Városi Keresztút Tokajban

Városi keresztutat szervezünk Tokajban 2017. április 1-én, szomaton, délután 2 órától, a római katolikus és a görög katolikus templom között.   "Ha ketten, hárman összejösztök az Én nevemben, ott vagyok veletek Én is"- mottóval Kíésrjük Jézust a kereszútján. Mindenkit szeretettel várunk, különös figyelemmel az első áldozó és a bérmálkozó fiatalokra.   Kertész Ferenc plébános Gorcsa György parókus

Városi keresztút Miskolcon

Ismét megrendezésre kerül Miskolc városában a Városi Keresztút. A tanúságtévő ünnepi eseményre 2017. április 1-én, szombaton kerül sor. A kedves híveket délután 15 órára várjuk a Miskolc - Szent Anna templomba, ahonnan indul a Keresztút, és a város utcáin, terein keresztül vonulva érkezünk a Mindszenti templomba. Hívjuk és várjuk szeretettel a kedves híveket, erre a közös imádkozásra, hogy minél többen tanúságot tegyünk a szenvedő Jézus mellett!   Szarvas Péter esperes,...
Kracker Krisztus az Olajfák hegyén című festménye kapcsán Buda Péter atya nagyböjti gondolatai

Ápr. 11. kedd (nagyhéten) 16h – Krisztus az Olajfák hegyén Kracker alkotásának drámaisága ráhangolhat minket Krisztus szenvedéstörténetének még mélyebb átélésére a nagyhéten.

Kracker Szent József halála című festménye kapcsán Buda Péter atya nagyböjti gondolatai

Március  18. szombat 14h Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont Szent József ünnepének előnapján Kracker Szent József halála című festménye kapcsán megismerjük a szent életét, szerepét Krisztus életében, az üzenetet, amelyet a ma emberének közvetít, és halálával közelebb kerülhet&...

Ludányi Gabriella előadása a tridenti zsinatról a Főegyházmegyei Könyvtárban

Ápr. 20. csütörtök 16h Ludányi Gabriella művészettörténész mutatja be a Főegyházmegyei Könyvtár Barokk termének mennyezetfreskóját. Élőben, közvetlenül megcsodálhatjuk a Kracker egyik legfőbb alkotását, és közben átélhetjük a trentói zsinat 16. századi hangulatát. 

Jávor Anna előadása az Érseki Palotában: Kracker életműve régebbi és újabb tudásunk alapján

Március  23. csütörtök 16h Kracker származásáról, korai műveiről, majd Egerbe érkezésének körülményeiről, és az egyházmegyénkben megalkotott legfontosabb műveiről hallhatunk egy neves művészettörténésztől, Kracker monográfusától, Jávor Annától, aki a Magyar Régészeti és Műv&...

Előadás a szakrális építészetről Miskolcon

Szakrális építészet címmel tart előadást Rostás László, Miskolc város főépítésze Miskolcon a Szent Anna Plébánia Kolping házában március 13-án hétfőn fél 7-től.

Az Irgalmasság VIII. Országos Konferenciája a Napfény Városában, Szegeden

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye főpásztora, Dr. Kiss-Rigó László mindenkit hív és szeretettel vár az ez évi konferenciára. Ennek helyszíne a Szeged-Csanádi Egyházmegye székesegyháza, a Fogadalmi templom. Időpontja: 2017. április 22., az Irgalmasság vasárnapja előtti szombat. A p...

Első szentmise a Szent II. János Pál Missziós Központban

Elkezdődnek a szentmisék a kialakítás alatt lévő Szent II. János Pál Missziós Központ ideiglenes kápolnájában március 5-én nagyböjt első vasárnapján Egerben a Rákóczi út és a Vallon utca sarkán lévő volt Bükk Áruház épületében (Vallon utca 14.). Az első szentmise, - és vas...


Torkos Csütörtök – Másképp, előadás a böjtről Kazincbarcikán

Március 2-án, csütörtökön, 19 órától a Kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban Torkos Csütörtök – Másképp, előadás a böjtről címmel előadást tart Dr. Janka Gábor parókus és Vitális Gábor plébános. Az általuk elhangzottakat gazdagítja majd Dr. Hérics Margit belgyógyász főorv...

Iskolahívogató - Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola Mezőnyárád

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola bemutatkozó nyílt tanítási napot tart 2017. február 28-án, kedden. Minden leendő első osztályos kisgyermeket és szüleiket szeretettel hívnak, és várnak! Cím: Mezőnyárád, Szent István király út 75. 3421 Telefonszám: (49) 425 332 E-...

Nyílt nap az egri Jó Pásztor Óvodában

NYÍLT NAP   Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Szent Imre Katolikus  Általános Iskola és Jó Pásztor Óvodában   március 08-án(szerda) délelőtt 9.30 -12 között nyílt napot tartunk.   Megismerhetik óvodánk mindennapi életét, ahol a gyermekeket keresztényi szellemiségű, szeretetteljes k&o...


Az iskolai diákszínjátszás a XVII - XVIII. században Magyarországon - kiállítás Egerben

Az iskolai diákszínjátszás a XVII - XVIII. században Magyarországon címmel nyílik kiállítás  az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnáziumban február 24-én 10 órakor.  

50 éves a katolikus karizmatikus megújulás

50 éves a katolikus karizmatikus megújulás. Ebből az alkalomból az egri Szent II. János Pál Katolikus Karizmatikus Közösség szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a születésnap megünneplésére. Egerben a  Szent Bernát ciszterci templomban február 18-án a program a következő lesz: 14:30-től érkezés, ráhangol...


Szentmise a daganatos betegek gyógyulásáért Egerben

Szentmisét mutat be a daganatos betegek gyógyulásáért az egri Szent Bernát (ciszterci) templomban Koós Ede templomigazgató február 1-én, szerdán 17 órai kezdettel. A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete szeretettel hív minden hívőt, daganatos beteget és hozzátartozóikat, imádkozzunk együtt a betegek gyógyulásá&ea...

Betegek Világnapja - érseki szentmise

Február 11-én 17 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Betegek Világnapján az egri Fájdalmas Anya templomban.

A Megszentelt Élet Világnapja - érseki szentmise

Február 2-án 17 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Megszentelt Élet világnapján az egri Bazilikában.

Ökumenikus imahét Egerben és Miskolcon

  Eger Miskolc 15. vasárnap 17 óra Egri Bazilika 18.30 szentmise Avasi református templom  Sándor Frigyes evangélikus esperes Papp András görög katolikus parókus 16. hétfő 17 óra Református templom Demkó Balázs gk. parókus Tóth Imre ref. lelkész Búzatéri görög kat. te...

Ökumenikus imahét nyitó szentmiséje Egerben

Január 15-én az egri Bazilikában, az esti 18:30 órakor kezdődő szentmise keretében.

Országos Lelkipásztori - Teológiai Napok, érseki szentmise

15.30 óra - Érseki Papnevelő Intézet, Eger - érseki szentmise Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok

Miskolc, ökumenikus istentisztelet

16.00 óra - Miskolci Egyetem aulája, ökumenikus istentisztelet

Egri bazilika, ökumenikus imaóra

17.00 óra - Egri bazilika, ökumenikus imaóra Igét hirdet: Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök

Fáj, érseki szentmise

15.00 óra - Fáy Dávid jezsuita "vértanú" halálának 250. évfordulója alkalmából

Eger, Vitkovics utcai Emlékpark - emléktábla avatás

11.00 óra - Eger MJV Önkormányzata, a Segít a Város Alapítvány és az Egri Lokálpatrióta Egylet meghívására: a II. világháborúban hősi halált halt egri polgárok tiszteletére felállítandó emléktábla avatása. Az emléktáblát megáldja Dr. Ternyák Csaba egri érsek

Vízkereszt, Urunk megjelenése

10.00 óra - Egri bazilika, érseki szentmise

Újév, Szűz Mária Istenanyasága

10.00 óra - Egri bazilika, ünnepi szentmise Dr. Csizmadia István plébános

Karácsonyi hangverseny Miskolcon

A Miskolc-selyemréti Szent István templomban karácsonyi hangversenyt tartanak 2016. december 23-án (pénteken) 17.15 órakor. Közreműködik a templom gyermek és felnőtt kórusa és a Schola Cantorum Miskolciensis. Szólisták: Kriskó Krisztina, Módis Marianna,Szamosi Erika Orgonán kísér: Németh Szilárd Karnagy : Gomány NóraSzent és profán kiállításmegnyitó az Érseki Palotában

Az Érseki Vagyonkezelő Központ Közgyűjteményei tisztelettel meghívják Önt és családját 2016. december 8-án, 16 órai kezdettel, az Érseki Palota Látogatóközpont Szent és profán – Oltáriszentség és molnárkalács című kiállításának megnyitójára. A kiállít&aac...

"Adventi hangulatos esték" az egri ciszterci templomban

Adventi hangulatos esték címmel december 4-én, Advent 2. vasárnapján este fél 6-ra az egri Szent Bernát ciszterci templomba várják szeretettel azokat, akik szívüket-lelküket a világ hangos zajától mentesen szeretnék a közelgő ünnepre hangolni. Koncertet ad Kovács Csilla énekművész, akit vibrafonon kísér férje Laczk&oac...

Újévi koncert

Eger Jézus Szíve templom január 1. 11.30 óra szentmise után

Évvégi hálaadások Egerben

Bazilika december 31. 18.30 óra Szent Bernát (Ciszter) templom december 31. 16 óra Szent Anna kápolna december 31. 16 óra Fájdalmas Anya (Servita) templom december 31. 18 óra Nagyboldogasszony (Barátok) templom december 31. 15 óra Szent Antal (Minorita) templom december 31. 17 óra Kisboldogasszony templom december 31. 16 óra Jézus Szíve templom december 31. 17.30 ó...

Szent János napi templombúcsú

Fájdalmas Anya (Servita) templom december 27. 18 óra

Szent János napi szentmise és bormegáldás

Egri Bazilika december 27. 10 óra

Éjféli misék Egerben

Bazilika december 24-én éjfélkor Fájdalmas Anya (Servita) templom december 24-én éjfélkor Szent Bernát (Ciszter) templom december 24. 16 óra Vigília szentmise Szent Antal (Minorita) templom december 24-én éjfélkor Nagyboldogasszony (Barátok) templom december 24-én éjfélkor Kisboldogasszony templom december 24-én &eacute...

Pásztorjáték Felnémeten

december 24. 19 óra 40Pásztorjáték a Barátok templomában

  Nagyboldogasszony (Barátok) templom december 25. 17 óra

„Egymillió Csillag a szegényekért”

Jótékonysági rendezvény az Érseki Palota Látogatóközpontban december 5. 16 óra Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozik a kiemelkedő programhoz. A...

Adventi gyertyagyújtás

Az Érseki Palota Látogatóközpont díszudvarán december 17. szombat 15.30 – Az Érseki Papnevelő Intézet papnövendékeinek közreműködésével

Adventi gyertyagyújtás

Az Érseki Palota Látogatóközpont díszudvarán december 10. szombat 15.30 – Az Andrássy György Gimnázium és Szakgimnázium tanulóinak a közreműködésével

Adventi gyertyagyújtás

Az Érseki Palota Látogatóközpont díszudvarán december 3. szombat 15.30 – A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak közreműködésével.

Adventi gyertyagyújtás

Az Érseki Palota Látogatóközpont díszudvarán 2016. november 26. szombat 15.30 – A Jó Pásztor Óvoda óvodásainak közreműködésével.

Az Egri Érseki Fiúkórus Karácsonyi Koncertje

A Líceum kápolnájában, 2016. december 16-án 18.00órától.


A Szent István Rádió és Televízió hálaadó szentmiséje

November 24-én, csütörtökön 18 óra 30 perctől lesz a Szent István Rádió és Televízió hálaadó szentmiséje.

Az Irgalmasság Rendkívüli Szentévének lezárása Egerben

Krisztus Király ünnepén, november 20-án, vasárnap 10 órától érseki szentmise keretében lesz a papnövendékek lektor és akolitus avatása, illetve az Irgalmasság Rendkívüli Szentévének lezárása az egri Bazilikában.

Sárospatak-Károlyfalva: a templom felújított homlokzatának megáldása

Sárospatak-Károlyfalván november 19-én, szombaton 16 órától lesz  a templom felújított homlokzatának megáldása érseki szentmise keretében.

Irgalmasság Rendkívüli Szentévének lezárása Sárospatakon

Szent Erzsébet ünnepén, november 19-én a 10 óra 30 perkor kezdődő szentmisén zárja le az Irgalmasság Rendkívüli Szentévét Ternyák Csaba egri érsek.

Bérmálás érseki szentmise keretében Domoszlón

November 13-án, vasárnap 15 órától bérmálás lesz Domoszlón, Ternyák Csaba egri érsek bérmál.  

Szent Márton búcsúi érseki szentmise Rózsaszentmártonban

November 13-án,  vasárnap  Rózsaszentmártonban  11 órától lesz az iskolai "Szent Márton hét" lezárása a Szent Márton búcsúi  érseki szentmise keretében

Szent Márton búcsú, érseki szentmise Feldebrőn

November 12-én,  szombaton tartják Feldebrőn a Szent Márton búcsút, a szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatja be 17 órától.

Szent Márton búcsú Bogácson

 A Bükkalja fürdőjéről híres települése, Bogács november 13-án vasárnap tartja többszáz éves műemléktemplomának Szent Márton búcsúját, a vasárnap 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisével. Az utóbbi évtizedben újjáélesztett hagyományokat éltetve, ez&eacut...

Éjszakai szentségimádás a Szent István kápolnánál Sátoraljaújhelyen

A Hegyközi Karizmatikus Megújulás november 4-én, elsőpénteken 21 órától a sátoraljaújhelyi Szár-hegy tetején lévő Szent István kápolnánál ismét egyórás éjszakai szentségimádást tart Magyarország és a térség lelki megújulásáért. Gyülekező a helysz&iacute...

Szent Erzsébet-napi adománygyűjtő Jótékonysági-vásár

A Belvárosi Főplébánia Karitász csoportja idén is megrendezi a Szent Erzsébet-napi adománygyűjtő Jótékonysági-vásárát, 2016. november 13-án, vasárnap a Bazilika oldalbejáratánál. A vásár bevételéből karácsonyi élelmiszercsomagokat készítenek az arra rászorulóknak. Az adományo...

Fatimai nap Jánoshidán

2016.október 13-án a Fatimában megjelent Szűzanya tiszteletére ünnepi szentmise lesz 11 órakor. Több évtizedes hagyományt ápolva imádkozunk a hazáért, papi hivatásokért, gondolva a néhai Sebestyén Albert atyára, aki elkezdte elültetni Mária -tiszteletet jánoshidai hívekben. Nem is olyan régen, tizenöt, húsz &eac...


„A szeretet csodái magyar költők képeiben”

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében az Egri Főegyházmegye és a Szent István Rádió és Televízió szervezésében zenés irodalmi estet tartanak a Líceum kápolnájában. (Eger, Eszterházy tér 1.) Október 26-án 18.00 órai kezdettel, „A szeretet csodái magyar költők képeiben” c&i...

Érseki szentmise, a felújított templomtető megáldása Litkán

Október 29-én, szombaton 15 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek Litkán, s megáldja a felújított templomtetőt.

Érseki szentmise, a Miskolc- Szent Anna templom felújított plébániájának megáldása

Október 29-én, szombaton a 10 óra 30 perckor kezdődő szentise keretében áldja meg a Miskolc -  Szent Anna templom felújított plébániáját Ternyák Csaba egri érsek.

A Magyarok Nagyasszonya templom búcsúja Mezőkeresztesen

Október 8-án, szombaton 16 órától tartják Mezőkeresztesen a Magyarok Nagyasszonya templom búcsúját, a szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatja be, aki megáldja a plébánia közösségi termét is.

A mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola 25 éves jubileumi ünnepsége, érseki szentmise

Október 7-én, pénteken 9 órától tartják Mezőkövesden a Szent István Katolikus Általános Iskola 25 éves jubileumi ünnepségét. 11 órától a Jézus Szíve templomban szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

október 1-jén újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. „Nagymaros” története több mint négy évtizedre nyúlik vissza, amikor Sillye Jenő és barátai a Dunakanyarba...Hegyközi lelkigyakorlat

A Hegyközi Karizmatikus Megújulás szeretettel hív és vár minden érdeklődőt Dr. Gál Péter atya második hegyközi lelkigyakorlatára, mely 2016. szeptember 23-24-25-én a füzérradványi római katolikus templomban kerül megrendezésre. Az ismert exorcista atya lelkigyakorlatának témája a Krisztus-központú élet. A program...

Kass János Ószövetség című kiállításának megnyitója Sárospatakon

  Szeretettel meghívjuk Önt és Barátait KASS JÁNOS (1927-2010) Kossuth-díjas grafikusművész ÓSZÖVETSÉG című kiállításának megnyitójára szeptember 19-én (hétfőn) 17 órára a Szent Erzsébet Házba. A tárlatot megnyitja: Bánki Vera, Kass János özvegye. Köszöntőt mond: Dr. S...

Nyitott Templomok Napja, Tokaj

A Tokaji Jézus Szíve templom szeretettel hívja és várja mindazon érdeklődőket akik szeretnék megismerni a templomot és annak művészeti értékeit. A templomot szeptember 17-én délután 2 órától  Szegedi Márta tanárnő, idegenvezető mutatja be. Egyéni megtekintésre este 6 óráig van lehetőség.  

Karizmatikus szentségimádás

KARIZMATIKUS SZENTSÉGIMÁDÁS lesz a ciszterci obláták szervezésében Egerben, Szent Bernát Templomban, szeptember 15-én csütörtökön, 18.00-kor. A Szentségimádásra szeretettel várják a híveket, hogy lélekben találkozzanak az Eucharisztiában valóságosan jelen lévő Úr Jézussal, és kegyelmi aj&aac...

Kispapok az 1956-os forradalomban - filmvetítés Sárospatakon

KISPAPOK AZ 1956-OS FORRADALOMBAN A Kulturális Örökség Napokon az 1956-os forradalom 60. évfordulójának alkalmából a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény szeretettel várja az érdeklődőket Feczkó Ágnes - Pavlics Tamás: „Várnak bennünket” c. dokumentumfilmjének vetítésére szeptember 16-án 17.00 ór&aac...

Keresztút a Vilyvitányi Kálvárián

Szeptember 14-én 15 órától várják a híveket a Vilvitányi Kálvária keresztútjára.  

Nyitott templomok napja, Sárospatak

A "Nyitott templomok napja" alkalmából 2016. szeptember 17-én 14.00 és 14.30-kor induló toronytúrát tartanak a sárospataki bazilika mindkét tornyába. Az érdeklődők fogadása a templom főbejáratánál lesz, ahol idegenvezető ismerteti a bazilika tornyainak múltját. Ezután közösen megtekinthetik azokat, távcsöveken keresztül szeml...


Búcsú Diósgyőrben

2016.szeptember 11-én tartják a Diósgyőrben a Szűz Mária szent neve búcsút. Az ünnep 9.30 órakor kezdődik a diósgyőri országzászlónál, ahonnan körmenetben vonulnak a hívek a templomkertbe. Az ünnepi szentmise 10.00 órakor kezdődik, amelyet Szabó József Béla főegyházmegyei főzeneigazgató, érdemes esperes, c. kanonok, teol&o...

Véradás a Szent István Rádió és Televízió szervezésében

A hírekben többször is megjelent, hogy az országos vérkészlet biztonságos szintjének megtartása nagyon fontos a nyári időszakot követően. Szerkesztőségünk korábban is támogatta a véradómozgalmat, most pedig egy rendezvénnyel kívánjuk segíteni a nemes célt.   A Szent István Rádió és Televízi&...

Fájdalmas Anya Búcsú Egerben

Az Egri Fájdalmas Anya Búcsú 2016. szeptember 16-17-18-án (péntek, szombat, vasárnap) lesz! Az idei búcsú a Szent év természeténél fogva, az irgalmasság erényének elmélyítése tükrében történik.   Több száz éves hagyományokon alapszik az egri Servita búcsú, amely szeptember 16-&aacu...


Egri Szent Lajos Plébániatemplom búcsúja

Augusztus 28-án vasárnap 10 órától lesz az egri Szent Lajos Plébániatemplom búcsúja.  

Az egri Kisboldogasszony templom búcsúja

Az egri Kisboldogasszony templom búcsúja szeptember 11-én, vasárnap lesz. Délelőtt 10 órakor dr. Racs Csaba atya teológiai tanár, egerbaktai plébános mutat be szentmisét, majd vezeti a körmenetet. Délután 16 órakor Koós Ede atya szemináriumi prefektus, a ciszterci templom templomigazgatója mutat be szentmisét, majd vezeti a körmenetet.

Érseki szentmise, tanévnyitó ünnepség Hevesen

Szeptember 3-án 14 óra 30 perctől szentmisét mutat be Hevesen Ternyák Csaba egri érsek. Ezt követően tartják a Szent Gellért Általános Iskola  tanévnyitó ünnepségét.

Tanévnyitó ünnepség a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Boconádi Tagiskolájában

Szeptember 3-án 11 óra 30 perckor kezdődik a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Boconádi Tagiskolájának ünnepi tanévnyitója, a programon részt vesz egyházmegyénk főpásztora.

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Pélyi Petőfi Sándor Tagiskolájának tanévnyitó ünnepsége

Szeptember 3-án 10 óra 30 perces kezdettel Pélyen, a katolikus templomban tartják a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Pélyi Petőfi Sándor Tagiskolájának tanévnyitó ünnepségét. Az ünnepségen részt vesz Ternyák Csaba egri érsek.                      &n...

Tanévnyitó ünnepség a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Tarnaszentmiklósi telephelyén

Szeptember 3-án, szombaton 9 óra 30 perctől tartják Tarnaszentmiklóson, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Tarnaszentmiklósi telephelyén az ünnepélyes tanévnyitót, melyen részt vesz egyházmegyénk főpásztora is.

Tanévnyitó ünnepség Mezőnyárádon a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában

Szeptember 2-án 16 órakor kezdődik Mezőnyárádon a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola tanévnyitó ünnepsége, a programon jelen lesz egyházmegyénk főpásztora is.

Tanévnyitó ünnepség a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskolában

Szeptember 2-án 11 órától  tartják Szikszón a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitó ünnepségét, melyen jelen lesz Ternyák Csaba egri érsek is.

Tanévnyitó ünnepség a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában

Szeptember 2-án 9 óra 30 perces kezdettel tartják Miskolcon a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola tanévnyitó ünnepségét, az eseményen részt vesz egyházmegyénk főpásztora.

Mons. MAREK FORGÁC püspökké szentelése Kassán

Szeptember 1-jén 10 órától Kassán  ünnepi szentmise keretében tartják  Mons. MAREK FORGÁC püspökké szentelését, a programon részt vesz Ternyák Csaba egri érsek.

Régizene koncertek

Régizene-koncertet és áhítatot tartanak augusztus 9-én a markazi templomban, valamint 10-én az egri bazilikában a debreceni és budapesti, illetve a hágai zeneművészeti egyetem jelenlegi és végzős hallgatói, amelyen J. S. Bach, Monteverdi, Purcell és Telemann művei hangzanak el.

Tanévnyitó ünnepség Karácsondon

Augusztus 31-én, 15 órától tartják Karácsondon, a Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola tanévnyitóját, az ünnepségen részt vesz Ternyák Csaba egri érsek.

Főegyházmegyei Pedagógus Tanévnyitó

Augusztus 25-én 10 órától az egri Bazilikában tartják a Főegyházmegyei Pedagógus Tanévnyitó ünnepséget.

Érseki szentmise, új óvoda megáldása, új tornacsarnok megáldása

Jászberényben augusztus 31-én 10 órától szentmisét mutat be a nagytemplomban Ternyák Csaba egri érsek, s a tanévnyitó ünnepség keretében megáldja az Angyalkert óvodát és az új tornacsarnokot.

Érseki szentmise a Cursillo lelkiségi mozgalom éves találkozóján

Augusztus 27-én 10 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Cursillo lelkiségi mozgalom éves találkozóján, Makrancon.

Érseki szentmise Sárospatakon, a Szent Erzsébet nővérek új vendégházának megáldása

Augusztus 23-án 11 órától szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek a Sárospataki bazilikában, s megáldja a Szent Erzsébet nővérek új vendégházát.

Nemzeti Kegyhelyünk Főbúcsúja

MÁTRAVEREBÉLY-SZENTKÚT Nemzeti KegyhelyIRGALMASSÁG SZENTÉVESZENT ISTVÁN KIRÁLLYAL, A SZŰZANYÁVAL!NEMZETI KEGYHELYÜNK FŐBÚCSÚJA2016. augusztus 13–15.Augusztus 13. (szombat)9.30 A Szent Jobb fogadása a bazilika előtt, majd ünnepélyes elhelyezése a szabadtéri oltárnál10.00 Katekézis: Az irgalmasság testi cselekedetei – Udvardy Gy&oum...

Szent István napi érseki szentmise kenyérmegáldással az egri Bazilikában

Augusztus 20-án 17 óra 30 perctől az egri Bazilikában Szent István napi érseki szentmise lesz, kenyérmegáldással.  

Érseki szentmise Taktaszadán

Augusztus 19-én 11 órától szentmisét mutat be Taktaszadán Ternyák Csaba egri ésrek a templom fennállásának 150. évfordulóján

Nagyboldogasszony főbúcsú Mátraverebély-Szentkúton

Augusztus 14-én Mátraverebély-Szentkúton 11 órától tartják a Nagyboldogasszony főbúcsút, a főcelebráns Ternyák Csaba, egri érsek lesz.

Érseki hálaadó szentmise, az új plébánia megáldása Encsen

Augusztus 7-én 16 órától hálaadó szentmisét mutat be dr. Ternyák Csaba egri érsek Encsen és megáldja az úl plébániát.

A porciunkula búcsú előesti miséje az egri Barátok templomában

Az egri Barátok templomában a porciunkula búcsú előesti miséje augusztus 1-én hétfőn este 6 órakor lesz. Utána óránként kezdődik imaóra egészen éjfélig. Kedden augusztus 2-án, vagyi Angyalos Boldogasszony napján reggel 8 –kor és 9-kor is kezdődnek szentmisék, délután 5 órától bűnbánati ima&o...

A Hegyközi Karizmatikus Megújulás lelkigyakorlata

A Hegyközi Karizmatikus Megújulás szeretettel hív és vár minden érdeklődőt az ugandai John Baptist Bashobora atya első magyarországi lelkigyakorlatára FÜZÉRRE, 2016. július 19-20-án. A világszerte ismert előadó dr. Ternyák Csaba érsek meghívására érkezik a füzéri római katolikus templomba. A lelkigyakorlat köz&e...

Szent Anna búcsú a Gilitka kápolnánál

Szent Anna búcsút tartanak a Gilitka kápolnánál július 24-én, délelőtt 11:30-től. A kápolnához zarándokmenet indul reggel 8:30-kor a szarvaskői vasútállomásról. Bélapátfalváról a helyszín gyalogosan, illetve kisbuszokkal közelíthető meg.

A miskolci Szent Anna templom búcsúünnepe

A miskolci Szent Anna templom búcsúünnepét ebben az évben július 24-én, vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. A szentmisét, a szentbeszédet és a körmenetet Bosák Nándor Debrecen - Nyíregyházi egyházmegye nyugalmazott püspöke fogja tartani. Szeretettel hívjuk és várjuk...

A miskolci Karmelita temlom búcsúja

A miskolci Karmelita temlom búcsúját július 16-án szombaton, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében tartják, melyet Mikolai Vince diósgyőri plébános mutat majd be.  

XV. Tárkányok Találkozója - érseki szentmise

Július 24-én, vasárnap, 11 órától, a mezőtárkányi templomban, XV. Tárkányok Találkozója keretében szentmisét mutat be dr. Ternyák Csaba egri érsek. érseki szentmise

Szent Jakab búcsú - érseki szentmise

 18 órától Dány, Szent Jakab búcsú érseki szentmise

Érseki szentmise

Érseki szentmise az Eszterházy Károly Egyetem ünnepén az egri Bazilikában 14 órától


Múzeumok éjszakája Sárospatakon

A sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény idén is a Római Katolikus Egyházban hajdan használatos eszközeinek egyikét kívánja megismertetni a közönséggel. Lesz szentségi ostyasütés eredeti öntöttvas ostyasütővel. Emellett sütünk molnárkalácsot is.Bemutatjuk a kolostorkertek gyógynövényeit, &eacute...

Múzeumok éjszakája

  Egri Érseki Palota 19:00 - 20:00 |előadás Ludányi Gabriella: Barkóczy Ferenc püspök és a Megyeháza 20:00 - 21:00 |tárlatvezetés Este az egri érseki palotában 21:00 - 22:00 |előadás Bujdosné Pap Györgyi: Eger város árvizei 22:00 - 23:00 |tárlatvezetés Éjjel az egri érseki palotában 23:00 - 23:45 |tárl...

Koncert a Palota udvarán

Az Egri Szimfonikus Zenekar koncertje 11 órától az Érseki Palota udvarán

Diplomaosztó

25-én, szombaton, 11 óraától az Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában szentmisét mutat be a főpásztor, s ekkor adják át a hittanári diplomákat.

Programok