Kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 20. és 27. között rendezik meg idén hazánk templomaiban anagyböjti élelmiszergyűjtést.

A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Idén az ukrajnai menekültek és a kárpátaljai magyarok javára ajánlja fel az adományokat a Karitász.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat munkaidőben. A gyűjtőpontok listája elérhető a Karitász honlapján: www.karitasz.hu/tartos-elelmiszer-a-haborus-helyzetben

Az Egri Főegyházmegye területén:

Főegyházmegyei Karitász Központ Eger
Eger Szaicz Leó u 7.
H-P  9-16-ig

Eger
Szvorényi út-Árpád út sarkán a régi 5-ös iskola épületében
H-P  9-16-ig

***

Főegyházmegyei Irodaház

Deák Ferenc út 49.

H-P  7-19-ig

Miskolc KaritászPont
Miskolc, Király u 5/A
H-P  8-15-ig

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyekkel a menekülteket támogatjuk életüknek ebben az igen nehéz szakaszában. A kárpátaljai Karitászok ingyenkonyhákat működtetnek a menekültek ellátására, melyet szintén támogat a tartósélelmiszer-gyűjtés eredményével a segélyszervezet, mely az elmúlt időszakban 20 alkalommal juttatott el adományt a határontúliak támogatására.

 

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe?

  • Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg liszt is segítség!
  • A 1356-os adományvonal hívásával – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent
  • vagy a gyűjtés hírének terjesztésével, a Facebook felhívás megosztásával

 

Katolikus Karitász