Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

  1. május 20-án újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. „Nagymaros” története több mint négy évtizedre nyúlik vissza, amikor Sillye Jenő és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma nyugalmazott kaposvári megyéspüspök – és Kerényi Lajos pártfogásukba vettek, és segítettek folyamatossá tenni a találkozók megrendezését. Az országos lelkinap sok határon túli fiatalt is vonz, különösen a közeli Felvidékről.

Ez a találkozó egészen különleges lesz: ezen a tavaszi alkalmon az alapítását tavaly ünnepelt Domonkos Rend lesz a házigazda; a téma pedig mi más, mint ami minden domonkos testvér és nővér küldetésének középpontját jelenti: az Igazság.

A találkozóra a Nagymarosi Levélben (elérhető a találkozó honlapján: http://nagymaros.katolikus.hu/en-vagyok-az-igazsag/) feltett kérdések átgondolásával, elmélyítésével is készülhetnek a fiatalok.

A szentmise főcelebránsa és szónoka Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke lesz.

A nap vázlatos felépítése

  • 9.00 – közös reggeli ima – a domonkos nővérek és a Boanergész zenekar vezetésével (plébániakert)
  • 10.00 – főelőadás – Deák Hedvig és Magyar Mirjam nővérek, majd szentségimádás a domonkos nővérek és atyák, valamint a Boanergész zenekar vezetésével (plébániakert)
  • 12.00 – fakultációk (különböző helyszíneken)
  • 13.30 – ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
  • 15.30 – énekpróba a szentmisére
  • 16.00 – szentmise – főcelebráns: Varga Lajos püspök atya (plébániakert)
  • 18.00 – közös éneklés – Sillye Jenő és barátai (plébániakert), majd táncház a Jászok együttessel.