Rózsafüzér eső az Alföldön

A Hanyi Katolikus Nyár ünnepségsorozat július 29-én folytatódik 10órai kezdettel a Hanyi kápolnánál a 31-es út mentén. Három nemzedék napja címmel a nagyszülőknek, szüleiknek és gyermekeiknek kínál lelki és kulturális feltöltődést. A kápolnánál 10 órától veszi kezdetét a lelkinap Lengyel Gyula atya elmélkedése A nagyszülők szerepe korunk társadalmában címmel. Ezt követően a Mária-légió lelkiségi mozgalom mutatkozik be, 11 órától Farkas Gusztáv atya, ebéd után 15 órától Zachar Béla atya tart elmélkedéseket a rózsafüzérről, Isten irgalmáról, és az imádság lényegéről.

17 órakor a jelenlévők élő rózsafüzér láncot alkotnak, és így imádkozzuk el a dicsőséges szentolvasót. A héliummal töltött rózsafüzér formátumú alakzatot ezután felbocsátjuk a légtérbe. 17:45-kor repülőgép alacsonyra száll és több száz rózsafüzért hullat a magasból.

18 órakor ünnepi szentmise a szabadtéri oltárnál, melynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek.

Ugyanezen a napon a kisgyermekeknek és kísérőiknek Tenken a Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán egésznapos programok: arcfestés, bábkészítés, ugrálóvár, ingyenes vércukos- és vérnyomásmérés várja az érdeklődőket. 20:30-tól Tarnai-Kiss László népdalénekes lép fel, majd könnyűzenei koncert zárja a programot. A két helyszínre kit-kit érdeklődése szerint szeretettel várunk!